20.08.2012   23 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Syksy

Rapujuhlien liköörikakku


Vinkit:

  • Värjää täyte mieluiten pastavärillä. Tomuväri saattaa jättää täytteen pilkukkaaksi. Nestemäiset värit taas voivat muuttaa kermavaahdon rakennetta. Kiilteessä nestemäiset värit käyvät, mutta tomuväri voi jäädä sakaksi kiillenesteeseen.
  • Älä vaihda täytteen vispikermaa kuohukermaan. Sen rakenne muuttuu herkemmin rakeiseksi.
  • Mikäli veden näköinen kiille ei ole kakun koristelun kannalta välttämätön, kakun makuja täydentää ihanasti esimerkiksi peilikirkas suklaakiille. Sokeroidun sitruunamehun voi korvata myös mintun makuisella kahvi- tai kaakaojuomalla!

Piparminttu-valkosuklaakakku

Pohja:
200 g minttudominoita
50 g voita tai margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
(vihreää ja sinistä pastaväriä)
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl piparminttulikööriä

Kiille:
3 liivatelehteä
3 ½ dl vettä
2 rkl sokeria
2 tl sitruunamehutiivistettä
sinistä pastaväriä tai nestemäistä väriä

Koriste:
punaisia Candy melts -nappeja rapukoristeeseen


Vuoraa irtopohjavuoan (24-26 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä sisäreunan suojaksi reunakalvo tai leivinpaperisuikale, jotta saat kakun irtoamaan vuoasta siistimmin.

Hienonna dominot tehosekoittimella. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Värjää se halutessasi sinivihreäksi pastaväreillä.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Yhdistä suklaasula tuorejuuston kanssa.

Kuumenna likööri kiehuvaksi ja lisää joukkoon liivatteet. Sekoita suklaa-tuorejuustoseokseen. Yhdistä lopuksi kermavaahdon kanssa vatkaimen hitaimmalla teholla. Vatkaa seosta vain sen aikaa, että ainekset sekoittuvat.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Kuumenna 1 dl vettä kiehuvaksi ja sekoita joukkoon sokeri ja liotetut liivatteet. Yhdistä lopun veden kanssa, kun sokeri on sulanut veteen. Lisää sitruunamehutiiviste ja värjää siniseksi.

Kaada täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Nosta päälle rapukoriste.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
22 tassutusta

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin kesäarvonta



Kesäarvonnassa esitetään ajankohtainen leivontakysymys ja arvotaan vastanneiden kesken Toivepuodin tuotepaketti, joka sisältää päivänvarjo-coktailtikkuja, hopeisia tähtikoristeita, leveää reunakalvoa ja Haganolin salmiakkimixeriä.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit