17.05.2016   27 kommenttia Kategoria: Juomat,  Kesä,  Kevät
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Raparperisima


raparperisima

Raparperisima sopii juhannus- ja muihin kesäjuhliin vaikkapa tervetuliaismaljaksi. Tämän reseptin kehittely oli viime kesän projektini. Keitin simasta useita versioita hakien sopivaa mausteiden määrää ja opiskellen raparperin käyttäytymistä. Lopulta avainasiaksi osoittautui raparpereiden siivilöiminen heti keittämisen jälkeen. Operaatiossa kului kiitettävät määrät raparperia (kiitos kaikille tuttaville ”sponssaamisesta”!) ja lopulta oltiinkin jo niin pitkällä kesässä, että julkaisu siirtyi vuodella eteenpäin. 🙂

Vinkki: Saat simalle upean punaisen sävyn, kun käytät siihen punavartista raparperilajiketta.

Ainekset:
1 kg raparperia
4 litraa vettä
2 vaniljatankoa
4 tähtianista
6 dl taloussokeria
herneen kokoinen pala tuorehiivaa


Leikkaa raparperit paloiksi ja laita palat isoon kattilaan. Lisää vesi, halkaistut vaniljatangot ja tähtianikset. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä 15 minuuttia.

Siivilöi raparperit ja mausteet mehusta. Lisää sokeri ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Odota, että neste on kädenlämpöistä. Sekoita sitten hiiva pieneen mehumäärään. Lisää kattilaan ja sekoita huolellisesti.

Anna seistä huoneenlämmössä kannen alla seuraavaan päivään. Laita pulloihin teelusikallinen (per 1 litra) sokeria. Kaada sima pulloihin. Älä kierrä korkkeja liian tiukkaan kiinni. Nosta pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin viikossa. Päästä ylimääräiset hiilihapot välillä pulloista.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
22 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat