18.06.2018   14 kommenttia Kategoria: Kesä,  Täytteet
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Raparpericurd


Raparpericurd on hieman marmeladia muistuttavaa pehmeästi levittyvää tahnaa, joka sopii niin kakun kuin pikkuleipien täytteiksi. Maussa on mukana raparperin raikkautta, joten se täydentää hyvin vaikkapa mansikkakakun täytettä – ehkä paremminkin kuin makea hillo. Tämä ohje ei sisällä kananmunaa, kuten useat curdit, joten se on helppo tehdä myös vegaanisena, kun korvaa voin maidottomalla margariinilla.

4 ½ dl valmista tahnaa

Ainekset:
500 g raparperia
4 dl hillo-marmeladisokeria
1 tl kanelia
50 g huoneenlämpöistä voita *)

*) Korvaa halutessasi maidottomalla margariinilla.


Leikkaa raparperi paloiksi. Laita kattilaan hillosokerin ja kanelin kanssa. Keitä noin 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi laittamalla kattila kylmään vesihauteeseen. Suojaa pinta tuorekelmulla, sillä pintaan muodostuu herkästi kuori. Jäähtyessään seos muuttuu marmeladimaiseksi.

Notkista raparperimassa vatkaimella sekoittaen. Lisää joukkoon pehmeä voi ja vatkaa tasaiseksi. Laita purkkiin ja säilytä jääkaapissa.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
13 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin elokuun arvonta



Elokuun arvonnassa palkintona Haganolin salmiakkijauhetta, vuokaspray, kirjoitustyllasetti sekä lehtimuotti.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat