25.09.2018   13 kommenttia Kategoria: Makuja maailmalta,  Suolaiset piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Ranskalainen kinkkupiiras – quiche lorraine


Quiche lorraine on tuulahdus ranskalaisesta keittiöstä ja sen resepti sisältää sianlihaa (tyypillisesti pekonia), munia ja kermaa. Nykyään monissa versioissa on mukana myös juustoa ja sipulia. Irtopohjavuoassa paistaminen antaa piiraalle kakkumaisen juhlavan ulkomuodon. Myös valmistaminen isossa piiras- tai uunivuoassa onnistuu. Kasvisversioon voi laittaa esimerkiksi sipulia, sieniä, fetaa, pinaattia… Toki quichen voi tehdä myös kalasta.

Pohja:
4 ½ dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
150 g juustoja (esim. parmesaania ja emmentalia)
200 g fileepekonia
4 dl kevytkermaa
4 munaa
½ tl mustapippuria
½ dl hienonnettua timjamia

Pinnalle:

n. 150 g kirsikkatomaatteja


Vuoraa kakkuvuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla.

Nypi jauhot sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja noin 4 cm:n verran reunoille. Leikkaa alumiinifoliosta suikaleita ja paina ne kiinni taikinareunaan. Näin reunat eivät valahda alas esipaiston aikana.

Esipaista pohjaa 200 asteessa 15 minuuttia. Poista foliosuikaleet.

Raasta juustot. Leikkaa fileepekoni pieniksi paloiksi ja paista pannulla rapeiksi (ylimääräisen rasvan voi valuttaa pois). Yhdistä kevytkerma, munat, mustapippuri ja hienonnettu timjami. Lisää pekoni.

Kaada täyte vuokaan. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele puolikkaat täytteen pinnalle.

Jatka paistamista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Suojaa pinta alumiinifoliolla, kun se on saanut sopivasti väriä. Anna jäähtyä. Nosta sitten leivinpaperin avulla vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
22 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Toivepuodin syysarvonta



Syysarvonnan palkintoina on Premium kaakaota, toffeearomia, vaniljatahnaa ja kettupillejä.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat