Viime vuoden lopulla meillä oli mukava pariviikkoinen TET-harjoittelijana työskennelleen Ilmarin kanssa. Harjoittelun lopputyönä Ilmari toteutti tiramisu-kakun, jonka makuyhdistelmä oli rohkea mutta toimiva: appelsiinia, kahvia ja karvasmantelia. Ensimmäisestä suupalasta lähtien oli selvää, että tämä idea on tuotava myös blogiin. Ilmarilla oli monta hienoa oivallusta reseptissään pieniä niksejä myöten (esimerkiksi pikakahvin liuotus kylmään maitoon – itse olen aina liuottanut kuumaan nesteeseen). On aina hienoa saada uutta ajatusta omaan tekemiseen! Kiitos tästä kokemuksesta Ilmarille!

Oikaisin toteutustavassa sen osalta, että käytin pohjana savoiardikeksejä vaalean levykakkupohjan sijaan. Tämän vuoksi reseptiä piti jonkin verran uudelleenkirjoittaa. Tein kakun ilman liivatetta hyödyntäen vaniljakreemijauhetta täytteen napakoittamiseen.

Tämä versio tiramisusta on ”raitis” eli se ei sisällä alkoholia missään muodossa ja sopii siis hyvin koko perheen herkuksi. Karvasmanteliaromi onnistuu kuitenkin hämäyksessä hienosti ja antaa fiiliksen tiramisun kostukkeessa usein käytettävästä Disaronno-likööristä. Jos et pidä karvasmantelin mausta, jätä aromi pois.

PS. Kinuskikissan toiminta tapahtuu kirjaimellisen kotikutoisesti omasta kodista käsin, joten valitettavasti en voi tarjota tällä hetkellä TET-paikkoja kuin omalle lähipiirille ja -sukulaisille.