Punaherukoista siihen on, raikastamaan makuelämyksen 🍒
ja kaunistamaan kahvipöydän. 🌺
14.8.2014
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Täytettä on reilusti 24 cm:n vuokaan, joten leikkaa leveitä suikaleita, jotka jatkavat vuokaa noin 1 cm:n verran.
POHJA. Murskaa dominot tehosekoittimessa.
Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska.
Levitä seosta vuoan pohjalle ja sormilla painellen myös jonkin verran reunoille.
TÄYTE. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
Lisää vaahtoon vaniljajugurtti ja siivilöi joukkoon tomusokeri.
Soseuta punaviinimarjat ja sekoita täytteeseen.
Kuumenna mehutiiviste kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
KORISTELU. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W).
Laita suklaasula pieneen pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan aukko.
Pursota suklaalla ristikon muotoisia koristeita leivinpaperin päälle. Nosta leivinpaperi leikkuulaudan päällä jääkaappiin.
Asettele jähmettyneitä koristeita kakun päälle.
Viimeistele koristelu marjoilla.
Viinimarjoista tein kakkua ensimmäisen kerran. Skaalasin 0,8 -kertoimella kakun kokoa pienempään vuokaan.
Vaahtoutuvan vaniljakasikkeen tilalla käytin n.1,5 dl OddlyGoodia ja lisäsin 1 prk Valion kinuskikreemiä täytteeseen. Punaherukoita oli alkujaan 0,5 litraa, mutta koska niin paljon jäivät siement tuntumaan soseuttamisen jälkeen, niin apulaiseni paseerasi soseen. En mitannut soseen määrää, mutta tietenkin sitä jäi vähän siivilään siemenien mukana, vaikka melko kuivahko kasa siemeniä vain oli lopulta 🙂
Hitusen lisäsin punaista pastaväriä täytteeseen lopuksi. Väri on nyt hyvä 🙂
En ole koskaan aiemmin tehnyt suklaakoristeita, ja sittenkin pussinkulmaan tuli turhan iso aukko leikatuksi. Paksuja on viirut, mutta taiteellista kokonaisuus 😀
Mammeliini 👏🙏🏻❤️
Tein punaherukkakakun siskoni tyttären häihin. Kakku oli pakkasessa muutaman päivän. Täytteen koostumus ei ollut aivan samanlaista kuin tuoreena, mutta maku oli hyvä, ja kakku pysyi hyvin kasassa. Tämän kokemuksen perusteella sanoisin, että kakun voi pakastaa. Pohjaan laitoin Bastogne-keksejä. Gerbera-vuokaan annetun ohjeen kokoinen täyte oli sopiva, vähän jäi jopa ylikin.
Saijahelena: Valiolta löytyy litran Eila vaniljajugurtti.
Saijahelena: jos jogurtti on kovin tönkköä, niin yhden liivatteen voinee vähentää. Toisaalta jogurtin osuus on tässä kuitenkin pieni suhteessa muihin aineksiin. Sokeria ja vaniljasokeria tosiaan lisäksi!
Nyt kun hankin tarvikkeet kakkuun, mistään alueen kaupoista en löytänyt laktoositonta vaniljajogurttia! Aikani pähkäiltyäni päädyin turkkilaiseen jogurttiin, joka onkin sitten paljon tuhdimpaa kuin tavallinen jogurtti. Kevyttä kakusta ei siis tule, mutta uskaltaisikohan liivatteiden määrää vähän vähentää jogurtin koostumuksen myötä? Ja sokerin määrää pitää varmaankin jonkin verran lisätä, sekä tietty se vaniljasokeri…
Saijahelena: hyvä idea, tuota uutuutta kannattaa juuri tämän tapaisissa tilanteissa hyödyntää! Yks yhteen laittaisin vaniljakastikkeen kanssa.
Mietin voisiko tuon vaniljakastikkeen korvata Valion kinuskikermalla, ja millaisessa suhteessa vaniljakastikkeeseen. Maku sopisi niin hyvin noihin punaherukoihin.
Yolanda: juu kyllä pakasteessa sama gramma määrä eli jos käytät viinimarjojen lisäksi mansikoita niin yhteensä niitä tuo 500g anna niiden sulaa ensin niin onnistut varmasti hyvin.
Mitä jos käytän pakaste punavinimarjoja ja mansikoita? Onko niiden määrä kuitenkin 500gr?
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
pellavapaita: hyvä sävy löytyi kakkuun ja suklaakoristeiden kanssakin onnistunut ensiaskel! Veikkaanpa tämän perusteella, että pellavapaidan kakuissa nähdään jatkossakin hienoja suklaakoristuksia! ❤️👏