Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Rahka-voitaikina

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Rahka-voitaikina

25.12.2012

rahkavoitaikina

Taikinan paino: 700 g

Ainekset:
250 g voita
250 g maitorahkaa
4 ¼ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön tai pehmitä sitä varovasti hetken aikaa mikrossa. Sekoita voi ja rahka keskenään. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita voi-rahkaseoksen kanssa taikinaksi.

Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.

Taikinaa voi käyttää voitaikinan tapaan rullissa, pasteijoissa tai piirakan pohjana.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- Helppo - 14

Kategoriat

Taikinat

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(14)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (14)

Kinuskikissa18.9.2016 14:20

Päivi: uskoisin, että muutkin korvikkeet käyvät, joissa rakenne rahkamainen, kuten tuorejuusto. Maidottomista tuotteista löytyy erilaisia korvikkeita, joita en ole itse käyttänyt, mutta suosittelen testaamaan!

Päivi Anttila15.9.2016 13:52

Hei, voisiko rahkan tilalla käyttää jotain muuta? Ulkomailla rahkaa ei oikein löydy… Ja vielä jos olisi maidoton vaihtoehto niin vielä parempi (voi on ok, mutta siis rahka hieman ongelmallinen).

Kinuskikissa22.12.2015 23:56

tiuku79: sanoisin omalla näppituntumalla, että säilyy.

tiuku7922.12.2015 18:56

Hei

Säilyyköhän tämä taikina jääkaapissa 2 vuorokautta, ettei tarvitse pakastaa välissä?

Kinuskikissa3.12.2015 17:14

Piikkis88: noin 25 kappaletta.

Piikkis883.12.2015 16:01

Montako torttua sais tehtyä tällä ohjeella. Ihan normikokoinen tähtitorttumuotti on käytössä.. edes suurin piirtein. .? Tietäisi moninko kertaisena tekee.

Kinuskikissa18.12.2014 23:19

Sannukka86: ota vaikka edellisenä iltana jääkaappiin ja kokeile aamulla tilanne. Jos vaikuttaa vielä kohmeiselta, anna olla jonkin aikaa huoneenlämmössä.

Sannukka8618.12.2014 17:21

Heissan Kinuskikissa!

Kysyisin semmoista. Tein tuossa 2xsen annoksen rahka-voitaikinata pakkaseen valmiiksi. Nii koska minun kannattaa se ottaa sulamaan että sen pystyn leipomaan? Minun siis olisi tarkoitus maanantai-iltana siitä leipoa 🙂

mirpati6.1.2013 23:38

Hei!

Minnalle noista gluteenittomista tortuista / pasteijoista… Olen jo parina viime vuonna tehnyt anopille gluteenittomat tortut ja pasteijat tällä ohjeella:
250 g voita
5,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa
1 kananmuna (+ toinen voitelua varten)
0,5 tl ksantaania (ei ole pakollinen, mutta tällä saa nimenomaan sitä sitkoa gluteenittomaan leivontaan)

ohjeen olen löytänyt netistä, muistaakseni gluteenitonta leivontaa-blogista, sieltä löytyy paljon hyviä ohjeita gluteenittomaan ruokavalioon (anteeksi mainostaminen toisen blogista.. 🙂 )Tortut olen tehnyt taskumalliseksi, tähtitortut jäävät aika vaatimattoman näköisiksi ja saapahan enemmän täytettä väliin kun tekee taskuiksi.. 🙂

pullamaakari5.1.2013 23:00

Heippa!

Huomasin Kinuskikeijun pyynnön kommentista vasta nyt. Voin kertoa, että rahkavoitaikina sopii todella hyvin torttuihin. Makua kehuttiin kovasti. Maijamamma on oikeassa: ainakin minulle opetettiin joulutorttujen tekeminen nimenomaan tällä taikinalla 80-luvun alkupuolella koulun kotitaloustunnilla. Taikina oli siis entuudestaan tuttu, mutta nythän ei ollut kyse minusta vaan nuoresta, aloittelevasta leipurista, joka täsmällisenä miehenä halusi varman ohjeen. Pidimme taikinan jääkaapissa ennen kaulimista ja kääntämistä sekä levynä ennen torttujen leikkaamista. Työstäminen oli näin helpompaa. Torttujen paistamisesta totesimme, että kiertoilma ei ole paras mahd. valinta. Pinta ruskettui nopeasti, mutta taikina jäi sisältä raa’aksi.
Minnalle sanoisin näin moniallergisen perheen äitinä, että jos kananmuna sopii teillä, niin sitä kannattaa käyttää leivonnassa.

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Rahka-voitaikina

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Rahka-voitaikina

25.12.2012

rahkavoitaikina

Taikinan paino: 700 g

Ainekset:
250 g voita
250 g maitorahkaa
4 ¼ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön tai pehmitä sitä varovasti hetken aikaa mikrossa. Sekoita voi ja rahka keskenään. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita voi-rahkaseoksen kanssa taikinaksi.

Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.

Taikinaa voi käyttää voitaikinan tapaan rullissa, pasteijoissa tai piirakan pohjana.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- Helppo - 14

Kategoriat

Taikinat

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(14)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (14)

Kinuskikissa18.9.2016 14:20

Päivi: uskoisin, että muutkin korvikkeet käyvät, joissa rakenne rahkamainen, kuten tuorejuusto. Maidottomista tuotteista löytyy erilaisia korvikkeita, joita en ole itse käyttänyt, mutta suosittelen testaamaan!

Päivi Anttila15.9.2016 13:52

Hei, voisiko rahkan tilalla käyttää jotain muuta? Ulkomailla rahkaa ei oikein löydy… Ja vielä jos olisi maidoton vaihtoehto niin vielä parempi (voi on ok, mutta siis rahka hieman ongelmallinen).

Kinuskikissa22.12.2015 23:56

tiuku79: sanoisin omalla näppituntumalla, että säilyy.

tiuku7922.12.2015 18:56

Hei

Säilyyköhän tämä taikina jääkaapissa 2 vuorokautta, ettei tarvitse pakastaa välissä?

Kinuskikissa3.12.2015 17:14

Piikkis88: noin 25 kappaletta.

Piikkis883.12.2015 16:01

Montako torttua sais tehtyä tällä ohjeella. Ihan normikokoinen tähtitorttumuotti on käytössä.. edes suurin piirtein. .? Tietäisi moninko kertaisena tekee.

Kinuskikissa18.12.2014 23:19

Sannukka86: ota vaikka edellisenä iltana jääkaappiin ja kokeile aamulla tilanne. Jos vaikuttaa vielä kohmeiselta, anna olla jonkin aikaa huoneenlämmössä.

Sannukka8618.12.2014 17:21

Heissan Kinuskikissa!

Kysyisin semmoista. Tein tuossa 2xsen annoksen rahka-voitaikinata pakkaseen valmiiksi. Nii koska minun kannattaa se ottaa sulamaan että sen pystyn leipomaan? Minun siis olisi tarkoitus maanantai-iltana siitä leipoa 🙂

mirpati6.1.2013 23:38

Hei!

Minnalle noista gluteenittomista tortuista / pasteijoista… Olen jo parina viime vuonna tehnyt anopille gluteenittomat tortut ja pasteijat tällä ohjeella:
250 g voita
5,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa
1 kananmuna (+ toinen voitelua varten)
0,5 tl ksantaania (ei ole pakollinen, mutta tällä saa nimenomaan sitä sitkoa gluteenittomaan leivontaan)

ohjeen olen löytänyt netistä, muistaakseni gluteenitonta leivontaa-blogista, sieltä löytyy paljon hyviä ohjeita gluteenittomaan ruokavalioon (anteeksi mainostaminen toisen blogista.. 🙂 )Tortut olen tehnyt taskumalliseksi, tähtitortut jäävät aika vaatimattoman näköisiksi ja saapahan enemmän täytettä väliin kun tekee taskuiksi.. 🙂

pullamaakari5.1.2013 23:00

Heippa!

Huomasin Kinuskikeijun pyynnön kommentista vasta nyt. Voin kertoa, että rahkavoitaikina sopii todella hyvin torttuihin. Makua kehuttiin kovasti. Maijamamma on oikeassa: ainakin minulle opetettiin joulutorttujen tekeminen nimenomaan tällä taikinalla 80-luvun alkupuolella koulun kotitaloustunnilla. Taikina oli siis entuudestaan tuttu, mutta nythän ei ollut kyse minusta vaan nuoresta, aloittelevasta leipurista, joka täsmällisenä miehenä halusi varman ohjeen. Pidimme taikinan jääkaapissa ennen kaulimista ja kääntämistä sekä levynä ennen torttujen leikkaamista. Työstäminen oli näin helpompaa. Torttujen paistamisesta totesimme, että kiertoilma ei ole paras mahd. valinta. Pinta ruskettui nopeasti, mutta taikina jäi sisältä raa’aksi.
Minnalle sanoisin näin moniallergisen perheen äitinä, että jos kananmuna sopii teillä, niin sitä kannattaa käyttää leivonnassa.

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa