KinuskikissaYhteisöVideot
Verkkokauppa
Yhteisö
Videot
Kinuskikissa
 

Rahka-voitaikina

25.12.2012

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/rahkavoitaikina.jpg
75 min Helppo 0,7 kg 23

Kategoriat

Taikinat

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(14)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Jaa

undefined

Ainekset

1
-KERTAINEN
0,7 KG
0,7 kg

250 g voita

250 g maitorahkaa

4 1/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

undefined

Ainekset

1
-KERTAINEN
0,7 KG
0,7 kg

250 g voita

250 g maitorahkaa

4 1/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi!

Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön tai pehmitä sitä varovasti hetken aikaa mikrossa.

Sekoita voi ja rahka keskenään.

Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita voi-rahkaseoksen kanssa taikinaksi.

Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.

Taikinaa voi käyttää voitaikinan tapaan rullissa, pasteijoissa tai piirakan pohjana.

 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/09/karamelli-tiramisu-resepti.jpgKaramelli-tiramisu
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kinuski-omenatacot-resepti_400x400.jpgKinuski-omenatacot
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kaksivarinen-pursotus-ohje_400x400.jpgKaksivärinen pursotus
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_mysli-omenapaistos-resepti_400x400.jpgMysli-omenapaistos
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_liivatteen-korvaaminen-agar-agarilla-artikkeli_400x400.jpgLiivatteen korvaaminen agar agarilla
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_daim-kakku-resepti-2_400x400.jpgKinuskinen Daim-kakku
7
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/09/ZFM3.jpegLastenjuhlathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/09/B52492.jpegHoneycombithttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/09/PTCSBL10-1.jpegTarjoilulautasethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/09/129001700.jpegAlumiiniset kakkuvuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/09/FB191.jpegFoliopallothttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/09/0500350.jpegSyötävät silmät

Kommentit (23)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskikissa
18.12.2022 12:34

pellavapaita: kannatan! 😄👍

pellavapaita
Kinuskileipomo pellavapaita
16.12.2022 19:38

Kinuskikissa: Oi, kiitokset! Ehkä minä kirjoitan tämän leipomooni. Pitää samalla se ”laskiasskonssi” kirjata sinne. 😀

Kinuskikissa
16.12.2022 16:10

pellavapaita: Tässä olisi melkein leipomoreseptin paikka! 😊 Sait minut kyllä niin vakuuttuneeksi, että täytyy tällainen vanhan ajan lihapiirakka lähiaikoina pyöräyttää. Selkeä aukko blogin reseptitarjonnassa!

pellavapaita
Kinuskileipomo pellavapaita
15.12.2022 14:45

Voi että tätä taikinaa! Tein ison lihapiirakan taas. Taikinan täysin tällä ohjeella. Siitä riitti melkein pellin kokoiseen piirakkaan. Kaulitsin yhdeksi isoksi levyksi ja täyte puolikkaalle ja taitoin lopun pätkän taikinalevystä päälle.
Ei ehkä kätevin tapa noin ison levyn kanssa, mutta tehty ku tehty 🙂

Kaulitsin taikinaa muutamaan kertaan ja taittelin, tuli selvästi lehtevyyttä lisää. On se hyvää, voi mahoton!

Täytteen ideaa otin Liha-riisipiirakka-ohjeesta. Laitoin 1,5dl kermaviiliä, 2 raakaa kananmunaa, 150g juustoraastetta, 2 sipulia, Apetit Puutarhurin sekoitusta puoli pussia (pannulla sulatin /pehmensin ensin), Risella puuroriisiä kypsänä n.3dl, nauta jauhelihaa 300g. Sipulin ja lihan pannulla kypsensin ensin.

Sekoitin kaikki ainekset ja levitin ihanalle taikinalevylleni. Paistoin 200 ast uunin keskitasolla 30 min. Ja Vau! Ollaan myytyjä miehen kanssa. Hän tuumasi:”Näin hyvää piirakkaa ei saa mistään kaupasta, kun tässä on niin hyvä taikina.” Saunapäivän huippu-ateria 😀

Lisäys: Tietenkin monenlaisia mausteita laitoin jauhelihaan ja riisiinkin erikseen ja maistamalla koko seosta tarkistin, että potkua on sopivasti. Potku on tärkeää!

Kinuskikissa
14.12.2022 19:36

yassoomina: riippuu, miten taikinaa käyttää. Alla pari linkkiä, joissa se on käytössäni:

https://www.kinuskikissa.fi/luumupasteijat
https://www.kinuskikissa.fi/muna-riisipasteijat

Tässä myös yksi lihapiirakka valmiilla voitaikinalla:

https://www.kinuskikissa.fi/liha-riisipiirakka

yassoomina
14.12.2022 16:59

missä asteessa tätä pitää paistaa? Ja kuinka kauan?

pellavapaita
Kinuskileipomo pellavapaita
11.12.2022 20:47

Kinuskikissa: Kyllä vain, kiitos; taikina on nyt suosikkina mielessäni 🙂

Kinuskikissa
11.12.2022 19:21

Mainiota pellavapaita, että olet ottanut tämän rahkataikinan omaksesi ja hyödynnät sitä nyt monessa yhteydessä, niin suolaisessa ja makeassa. Nämä kokemukset ovat arvokkaita ja konkretisoivat muillekin lukijoille taikinan monikäyttöisyyttä.

pellavapaita
Kinuskileipomo pellavapaita
9.12.2022 11:25

Kun maailman parhaan puolukkapiirakan (ohje täältä tietenkin ) tekemisen yhteydessä pääsin tutuksi rahka-voitaikinan kanssa, niin pitihän sitä kokeilla lihapiirakkaankin.
Tein tuplasatsin, koneella pyöräytin, niin helpostihan se kävi. Ruskistetun jauhelihan, sipulin jne. mukaan keitin ohrasuurimoita ja mausteita annostellin maun mukaan sekä chili-maustetun Viola tuorejuuston. Kaksi raakaa kananmunaa, kaksi keitettyä ja mozarella-juustoraastetta 150g. Vielä loraus ruokakermaa. Paljon aineksia. Hyvää tuli.
JA: taikina paistui ihanaksi, joten tämä on osa ”normaalia leipomistani” jatkossa, tämä taikina.
50v täyttänyt lapseni tykkäsi kovasti, perheensä myös. Olivat nauttineet piirakkaa ja kakkua perhepiirissä kotoisasti, ja sellaiseen tämä ei-niin-kaunis piirakkakin sopi 😀
Lisäys: Pakkasin piirakan isoina paloina; saivat itse leikata nätit annospalat. Kuljetuspakkaaminen on aina haasteellista kotiköökissä 😀

Kinuskikissa
18.9.2016 14:20

Päivi: uskoisin, että muutkin korvikkeet käyvät, joissa rakenne rahkamainen, kuten tuorejuusto. Maidottomista tuotteista löytyy erilaisia korvikkeita, joita en ole itse käyttänyt, mutta suosittelen testaamaan!

Kinuskigalleria (3)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_20221215_140826_2_400x400.jpgpellavapaitaAivan ihanaa
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_Lihapiirakka-hyvaa_400x400.jpgpellavapaitaParempi, uusi versio
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_20221208_145705_2_400x400.jpgpellavapaitaVanhanajan lihapiirakka
4

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/myllynparas-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5515 tähteä

Maailman paras mutakakku
2747 tähteä

Mokkapalat
2490 tähteä

Brookies
1758 tähteä

Britakakku
1457 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Sosiaalinen media

Verkkokauppa