Suklaata voi tehdä alusta alkaen ihan itse. Suklaan valmistuksen tärkeimmät raaka-aineet ovat kaakaopavuista saatava kaakaovoi ja -jauhe. Luonnollisena makeuttajana toimii hunaja. Lue tarkemmin raakaleivonnasta raakasuklaakakun yhteydestä.
18.2.2014
Laita kaakaovoi ja neitsytkookosöljy kulhoon ja lämmitä kuumassa vesihauteessa, kunnes ne ovat sulaneet nestemäiseksi.
Sekoita joukkoon loput aineet. Tarkista makeus.
Jäähdyttele seosta jonkin aikaa kylmässä vesihauteessa sekoitellen, jotta se hieman jähmettyy. Näin hunaja ei painu pohjalle.
Lusikoi seos foliovuokiin.
Nosta vuoat jääkaappiin, kunnes suklaa on jähmettynyt.
Nyt vihdoin lähti kaupasta mukaan kaakaovoita, niin kokeilinpas heti näitä. Olivat kyllä tosi helppoja ja nopeita tehdä. Ja maistuivatkin hyvältä. Ihania suoraan jääkaapista syötynä. 😋 Maustoin puolet massasta mustikkajauheella ja mantelirouheella sekä toiseen puolikkaaseen laitoin kuivattuja karpaloita ja mantelirouhetta. Karpaloversio oli ehdoton suosikkini, mustikan maku ei juuri erottunut, sitä olisi varmasti tarvinnut laittaa enemmän.
Ainoa ongelma oli tuo makeutuksen (agavesiirappi) painuminen muottien pohjalle. Hirveän taiston kävin, että sain agavesiirapin pysymään massassa, eikä kulhon pohjalla. Mutta sitten se siirappi olikin painunut valmiissa konvehdeissa pohjalle. Höh! Olisikin ehkä pitänyt kokeilla tuota nimimerkki jantunean mainitsemaa kylmähauteessa sekoittelua. Nyt vasta huomasin vinkin. Mutta ensi kerralla sitten. 😊
Tuovi: hunajan voi korvata agavesiirapilla. Tämä tieto löytyy vinkeistä ohjeen alusta. 🙂
Harmi, täysin veget ei käytä hunajaa, voisiko sen millä korvata tässä ? Minä meinasin tehdä näitä tyrneistä, kun niitä on niin paljon.
Satu: voit tehdä jo tänään valmiiksi. 🙂
Kuinkakohan kauan nämä säilyvät? Kun ystävänpäivälahjaksi olisi tarkoitus antaa tiistaina, niin voisikohan tänään jo tehdä?
Hunajan saa hyvin sekoittumaan kun laittaa kylmään vesihauteeseen lopuksi ja jatkaa sekoittamista, löysään rasvaan ei oikein millään muuten hunajaa saa tasaisesti. Pitää muistaa vaan muotoilla kun aines on vielä notkeeta.
taivaantuulettaja: tämä menee vähän arvailuksi, mutta rakenteen vuoksi en jättäisi kokonaan pois. Lisäisin vähän kaakaovoita (vaikka puoli desiä) ja laittaisin desin pähkinöitä tehosekoittimella hienonnettuna. Kookosöljy tuo makua, joten kannattaa maistella ja lisätä tarvittaessa hunajaa tai siirappia.
Utelisin sitä, jos joku sattuis tietämään, että voiko tuon kookosöljyn vaihtaa mihin? Kun ei kookos passais.. tätä on pähkäilty muissakin leivonnaisissa, joskus kokeiltu erilaisia, mutta huomannu ettei ihan joka paikkaan passaa mennä vaihtamaan.
Oi nam! Ois ollu täydellistä tummaa suklaata jos ei olis vaan toi hunaja valunu pohjalle 🙁 Se jäi harmittamaan Mutta keksimpä samalla täydellisen suklaa moussen 🙂 laiton suklaat ja 2 dl kermaa kattilaan, sulatin ja jäähdytin sekä lopuksi vatkasin. Hedelmien kanssa taivaallista! Saisko seuraavaks raaka valko-, tai maitosuklaan reseptin 😉
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
maris: kiva, että tykkäsit! Makoisan kuuloisia nuo sinun muunnoksesi. Kylmässä sekoittelu tosiaan auttaa tuon agaven kanssa… Harmittaa, etten tässä ohjeessa ole sitä vinkannut. Täytyykin nyt heti lisätä!