14.08.2013   21 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Muut juhlapöydän kakut,  Raakaleivonnaiset
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton

Raakasuklaakakku


raakasuklaakakku

Superfoodista ja raakaleivonnasta kirjoittamastani artikkelista löydät johdatusta tämän reseptin lähtökohtiin. Raakasuklaakakun leipomisessa tärkein työväline on monitoimikone, jossa ainekset hienonnetaan ja sekoitetaan. Kriittisin ainesosa on kaakaovoi, joka on huoneenlämpöisenä hyvin kovaa. Tehokas monitoimikone jauhaa senkin hienoksi, mutta sileän lopputuloksen voi varmistaa sulattamalla voin kuumassa vesihauteessa. Jos kaakaovoita ei ole saatavana raasteena, sulatus on tehtävä joka tapauksessa. Kaakaovoisula lisätään monitoimikoneeseen ja pyöräytetään sekaisin muiden ainesten kanssa.

Pohjan ja täytteen sitovana ainesosana toimivat sekä kaakaovoi että kookosöljy, jotka molemmat jähmettyvät viileässä. Jääkaapista otettuna kakku on kiinteää, jopa hieman kovaa leikata, mutta se alkaa melko nopeasti pehmentyä. Lämpimässä huoneilmassa kakku kannattaakin nostaa välillä jääkaappiin, mikäli kahvittelua kestää pidemmän aikaa.

Mainittakoon vielä, että tämä kakku täyttää sekä maidottoman, munattoman, gluteenittoman että vegaanisen ruokavalion kriteerit.


Pohja:

1 ½ dl manteleita
1 ½ dl saksanpähkinöitä
1 dl kookoshiutaleita
½ dl neitsytkookosöljyä

Täyte:
2 ½ dl saksanpähkinöitä
1 dl agavesiirappia
1 ½ dl neitsytkookosöljyä
1 ½ dl kaakaovoita raasteena
1 ½ dl raakakaakaojauhetta
1 tl vaniljauutetta
ripaus himalajansuolaa

Päälle:
tuoreita vadelmia
mintunlehtiä


Vuoraa pienen irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Leikkaa reunojen suojaksi leivinpaperisuikaleet. Vaihtoehtoisesti sivele reunoille öljyä. Näin kakku irtoaa siististi vuoasta.

Mittaa pohjan ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä tasaiseksi massaksi. Painele vuoan pohjalle ja parin sentin matkalta reunoille.

Mittaa kaikki täyteainekset monitoimikoneeseen ja anna käydä hyvän aikaa, kunnes seos on aivan tasaista ja hienoa. Kaada vuokaan.

Anna kakun jähmettyä jääkaapissa kolme tuntia. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele tuoreilla marjoilla ja yrteillä.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
66 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin lokakuun arvonta



Lokakuun arvonnassa on jaossa tuotepaketti, joka sisältää poro-lautasliinoja, salted caramel -makutomusokeria ja puolipallo-silikonivuoan.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit