Superfoodista ja raakaleivonnasta kirjoittamastani artikkelista löydät johdatusta tämän reseptin lähtökohtiin. Raakasuklaakakun leipomisessa tärkein työväline on monitoimikone, jossa ainekset hienonnetaan ja sekoitetaan. Kriittisin ainesosa on kaakaovoi, joka on huoneenlämpöisenä hyvin kovaa. Tehokas monitoimikone jauhaa senkin hienoksi, mutta sileän lopputuloksen voi varmistaa sulattamalla voin kuumassa vesihauteessa. Jos kaakaovoita ei ole saatavana raasteena, sulatus on tehtävä joka tapauksessa. Kaakaovoisula lisätään monitoimikoneeseen ja pyöräytetään sekaisin muiden ainesten kanssa.

Pohjan ja täytteen sitovana ainesosana toimivat sekä kaakaovoi että kookosöljy, jotka molemmat jähmettyvät viileässä. Jääkaapista otettuna kakku on kiinteää, jopa hieman kovaa leikata, mutta se alkaa melko nopeasti pehmentyä. Lämpimässä huoneilmassa kakku kannattaakin nostaa välillä jääkaappiin, mikäli kahvittelua kestää pidemmän aikaa.

Mainittakoon vielä, että tämä kakku täyttää sekä maidottoman, munattoman, gluteenittoman että vegaanisen ruokavalion kriteerit.