Pursotetuissa pikkuleivissä onnistuminen on ollut pitkäaikainen haaveeni. Muistan, kun yritin näitä leipoa useilla eri ohjeilla pari vuotta takaperin. Joka kerta lopputulos oli se, että pursotuskuvio levisi uunissa. Nyt Apukissani Helmi kuitenkin kannusti vielä yrittämään seuraavalla ohjeella ja kas, syntyi julkaisukelpoinen lopputulos. Ei ehkä vielä täydellisiä, mutta ainakin itse olin jo ihan tyytyväinen.

Liekö taikinan salaisuutena epätavallinen sekoitusjärjestys, jossa aluksi vaahdotetaan voi ja jauhot keskenään. Ilmaisen reseptissäni määrät poikkeuksellisesti grammoina, jotta saat varmasti saman tuloksen.

Kokeilin erilaisia tylloja ja kukkatylla oli ehdottomasti paras. Pursotusjälki säilyi kauneimpana juuri tällaisissa kukan mallisissa pikkuleivissä. Kukkatylla jättää luonnostaan keskelle kolon marmeladia varten. Toki tähtityllallakin saa tehtyä nättejä pursotuksia. Tähtitylla soveltuu paremmin, jos haluat pursottaa tankoja tai rinkuloita, mutta niihin pursotusjälki ei jää paistettaessa yhtä hyvin näkyviin.

Totesin, että kiertoilmatoiminto antaa kaikkein tasaisimman lopputuloksen. Tavallinen ylä-alalämpö (jota aina normaalisti käytän) tahtoi polttaa pikkuleivän reunat ja jättää päällisen liian vaaleaksi. Oman uunin ominaisuuksia kannattaa siis tutkailla ja hyödyntää!