26.02.2020   9 kommenttia Kategoria: Pikkuleivät,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Pursotetut kukkakeksit


Kaupallinen yhteistyö Bonne Mamanin kanssa.

Pursotettujen pikkuleipien keveän rapea rakenne suorastaan sulaa suussa. Itse keksitaikina on maultaan mieto, joten herkullisella täytteellä on tärkeä rooli. Minä sain maisteltavakseni Bonne Mamanin marmeladeja ja levitteitä, joista valitsin pikkuleipiin kaksi erilaista makua. Karamellilevitettä en saata kyllin hehkuttaa. Se muistuttaa karamellisoitua maitotiivistettä, mutta on vielä paljon paremman makuista. Raikkaampi valinta on appelsiinin makuinen marmeladi, joka sopii vaaleiden pikkuleipien täytteeksi. Joukossa olevat kuorihippuset tekevät siitä melko voimakkaan makuista, joten tämä vaihtoehto on enemmän aikuiseen makuun.

Taikinan erityispiirteenä on voin ja jauhojen vatkaaminen kuohkean vaaleaksi vaahdoksi. Pursotuksen voi tehdä joko tähtityllalla (kuvassa vaaleat pikkuleivät) tai kukkatyllalla (tummat pikkuleivät), jolloin muoto säilyy kaikkein ihanteellisimpana paiston ajan. Jos haluat jakaa annoksen kahtia ja leipoa puolet vaaleina ja puolet tummina, jätä vaahdotusvaiheessa 30 g vehnäjauhoista pois. Jaa valmis taikina vaakaa apuna käyttäen kahteen osaan ja sekoita toiseen 15 g kaakaojauhetta (tähän sopii erikoistumma kaakaojauhe) ja toiseen 15 g vehnäjauhoja.

Pursotetut pikkuleivät

n. 60 kappaletta

  • Taikina:
  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 270 g vehnäjauhoja *)
  • 100 g sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 huoneenlämpöinen muna
  • Täyte:
  • Bonne Maman karamellilevitettä ja sormisuolaa
  • Bonne Maman appelsiinimarmeladia

*) Jos haluat tummia pikkuleipiä, korvaa 30 g vehnäjauhoista tummalla kaakaojauheella.

  • Vatkaa voi ja jauhot kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä sokerit ja muna keskenään kevyesti käsivispilällä vatkaten. Lisää munaseos muutamassa erässä voivaahtoon.

  • Laita taikina pursotuspussiin, jossa on tähti– tai kukkatylla. Pursota tyllaa samalla kiertäen kukkasia leivinpaperin päälle. Jos tylla ei jätä keskelle selkeää koloa, paina sormella keskiosa kuopalle.
  • Paista kiertoilmalla 190 asteessa tai ilman kiertoilmaa 200 asteessa 6-8 minuuttia. Pikkuleivät saavat saada kevyesti väriä. Varo kuitenkin polttamasta herkkiä reunaosia. Anna jäähtyä ja annostele kahden lusikan avulla päälle marmeladia tai karamellilevitettä. Viimeistele karamellitäyte ripauksella sormisuolaa.

Yhteistyössä Bonne Maman

Valmistusaika: 75 min

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
7 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan maaliskuun arvonta



Maaliskuun arvonnassa palkintona Bonne Maman -merkkisiä marmeladeja ja tahnoja sekä Städterin irtopohjavuoka. Osallistu kertomalla minulle, mikä leivonnan raaka-aine olisit ja perustele vastauksesi. :)

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat