Puolukka inspiroi paitsi makuna myös koristeluaiheena. Puolukan muotoiset leivokset kirivät siis leivontalistani kärkeen! Kävin pitkään mielessäni läpi erilaisia toteutustapoja. Ensimmäinen ajatus oli leivosten hyydyttäminen pyöreäpohjaisiin laseihin täytekakkutyyliin. Tämä tuntui kuitenkin vaivalloiselta ja sopivien astioiden löytyminen haastavalta. Sitten pohdiskelin cake popseja, joissa käsissä muovailtava taikina syntyy muussatusta kakkupohjasta ja tuorejuustosta. Lopulta tuli mieleen muffinssit – nehän ovat kuin kakkupohjataikinaa, mutta jo valmiiksi oikean muotoisia. Kuorruttaminen on helppoa, koska muffinssit ovat rakenteeltaan tiiviitä.

Jokin täyte leivoksissa tulisi tietenkin olla. Usein olen piilottanut muffinsseihin suklaa- tai keksisydämiä ennen paistamista, mutta täytevalikoima on silloin rajallinen. Voisiko muffinsseista kovertaa sisuksen pois? Näin sinne voisi laittaa melkein mitä tahansa – sellaistakin, mikä ei kestä paistamista. Kyllä se onnistui! Ja puolukkaahan sinne tietenkin upposi – suklaista makeutta raikastamaan.

Valitsin muffinssitaikinaksi suklaisen ”luotto-ohjeeni”. Suklaarouhe jämäköittää taikinaa. Suklaa kannattaa rouhia hienoksi, jotta isommat suklaapalat eivät tee muffinsseista hajoavaisia sisuksen kovertamista ajatellen.

Punaista sen olla pitää – syksyisillä kekkereillä. Puolukkaleivos ei jää tarjoilupöydässä paitsioon. Se vangitsee katseet ja siirtyy herkuttelijan lautaselle.

Vain herkkusuille! 👍 🧡 😋