Upean runsas marjakesä sai jatkoa ja palkitsi metsässä viihtyjät puolukanpunaisella sadolla. Meidänkin pieneltä mökkitontilta tuli kaksi täyttä ämpärillistä. Huomattavasti helpompaa kuin mustikan keruu, jota varten marja-apajia on lähdettävä etsimään kauempaa. Tosin helpoin osa on minulla – meidän perheessä kultainen käytäntö on se, että vanhempani poimivat ja minä leivon saaliista herkut. 🙂

Tämän reseptin johtoajatus oli seuraava. Kun puolukkaämpärilliset on kerätty ääriään myöten täyteen, on toimittava nopeasti: hilloksi, pakastimeen, leivontaan. Tähän jäätelöön saat uppoamaan mukavan määrän marjoja ja se säilyy pakastimessa siihen saakka, kun hetki on herkuttelulle otollinen. Vain kolme raaka-ainetta, jotka sotketaan nopeasti yhteen. Jos mielit muuta leivottavaa puolukasta, löydät inspiraatiota näistä puolukkaresepteistä.