Upean runsas marjakesä sai jatkoa ja palkitsi metsässä viihtyjät puolukanpunaisella sadolla. Meidänkin pieneltä mökkitontilta tuli kaksi täyttä ämpärillistä. Huomattavasti helpompaa kuin mustikan keruu, jota varten marja-apajia on lähdettävä etsimään kauempaa. Tosin helpoin osa on minulla – meidän perheessä kultainen käytäntö on se, että vanhempani poimivat ja minä leivon saaliista herkut. 🙂
Tämän reseptin johtoajatus oli seuraava. Kun puolukkaämpärilliset on kerätty ääriään myöten täyteen, on toimittava nopeasti: hilloksi, pakastimeen, leivontaan. Tähän jäätelöön saat uppoamaan mukavan määrän marjoja ja se säilyy pakastimessa siihen saakka, kun hetki on herkuttelulle otollinen. Vain kolme raaka-ainetta, jotka sotketaan nopeasti yhteen. Jos mielit muuta leivottavaa puolukasta, löydät inspiraatiota näistä puolukkaresepteistä.
Inka: kuten mari-johanna tuossa kirjoitti, tässä liikutaan nyt harmaalla vyöhykkeellä. Kertaalleen sulatettuja ei pitäisi pakastaa uudelleen. Toisaalta esimerkiksi jäätelökakkuja tehdään niin, että jäätelö sulatetaan melko juoksevaksi ja pakastetaan sitten vuoassa uudelleen. Ehkä poikkeus vahvistaa säännön. 😉