18.03.2015   11 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Raakaleivonnaiset,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton

Puolukkainen raakakakku cashew-vaahdolla


raakakakkuraakakakku 2

Vinkit:

  • Voit korvata puolukat millä tahansa marjoilla tai hedelmillä, kuten persikalla tai mangolla. Siirappia tarvitset todennäköisesti vähemmän kuin happamien puolukoiden kanssa.
  • Säädä cashew-vaahdon makeutta agavesiirapin määrällä. Raikkaan puolukkatäytteen kanssa voit käyttää täydet kaksi ruokalusikallista. Jos makupari on makeampi, vähempikin siirappi riittää.
  • Tämän kakun pursotuksiin vaahtoa kului vain puolikas annos. Voit peittää kakun kauttaaltaan vaahdolla tai tarjoilla loput lisukkeena.

Mausteinen mantelipohja:
3 dl Meira mantelijauhetta
2 rkl kookosjauhoja
1 rkl raakakaakaojauhetta
¼ tl neilikkaa
¼ tl kanelia
¼ tl jauhettua kardemummaa
ripaus merisuolaa
2 rkl agavesiirappia
¾ dl (kookos)vettä

Puolukkatäyte:
2 ps (à 70 g) Meira saksanpähkinöitä
2 dl agavesiirappia
1 ½ dl neitsytkookosöljyä
2 tl vaniljauutetta
300 g puolukoita

Cashew-vaahto:

2 ps (à 70 g) Meira cashewpähkinöitä
½ dl kookosöljyä
1 rkl vettä
1-2 rkl agavesiirappia
1 tl vaniljauutetta

Koristeluun:
ananaskirsikoita

Laita saksanpähkinät ja cashewpähkinät likoamaan runsaaseen veteen muutamaksi tunniksi ennen leipomisen aloittamista.

Vuoraa pienen irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille öljyä. Näin kakku irtoaa siististi vuoasta.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää siirappi ja vesi. Painele seos vuoan pohjalle ja parin sentin verran reunoille.

raakakakku-vaihe raakakakku-vaihe-2

Hienonna saksanpähkinät monitoimikoneella mahdollisimman hienoksi. Lisää loput ainekset ja anna käydä, kunnes seos on tasaista.

raakakakku-vaihe-3 raakakakku-vaihe-4

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota sitten vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle.

raakakakku-vaihe-5 raakakakku-vaihe-9

Mittaa cashew-vaahdon ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä sileäksi, vaahtomaiseksi massaksi.

raakakakku-vaihe-6 raakakakku-vaihe-7

Laita pursotus- tai pakastuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Pursota pähkinävaahtoa kakun päälle. Viimeistele koristelu ananaskirsikoilla.

raakakakku-vaihe-8 raakakakku-vaihe-10

Yhteistyössä Meira

meira-logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
24 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin lokakuun arvonta



Lokakuun arvonnassa on jaossa tuotepaketti, joka sisältää poro-lautasliinoja, salted caramel -makutomusokeria ja puolipallo-silikonivuoan.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit