21.11.2012   38 kommenttia Kategoria: Joulu,  Kevyet herkut,  Täytekakut

Puolukkainen kepeäkakku


puolukkakakku

Kepeäkakku on saanut nimensä siitä, että kaloreita on normaalia täytekakkua vähemmän. Steviaa on pyydetty Kinuskikissan testikeittiöön ja aihe onkin todella kiinnostava. Tässä kakussa kokeilin SteviaSokeria, joka sisältää sekä sokeria että steviaa. Kokemukset kakkupohjasta löydät erillisestä ohjeesta. Testautin puolukkatäytettä muutamilla henkilöillä, jotka eivät tienneet mitään täytteen erityisyydestä. Kukaan ei maistanut siinä mitään kummallista. Itse tunnistin stevian ominaismaun, mutta en pitänyt sitä häiritsevänä. Enemmän täytteessä maistui raikas puolukka.

Vinkit:

  • Jos et halua käyttää SteviaSokerista tehtävää pohjaa, tee tavallinen levykakkupohja.
  • Täytteessä SteviaSokerin voi korvata samalla määrällä tavallista hienosokeria.
  • Puolukka ei ole välttämättä lasten makuun, mutta kakun voi tehdä myös vaikkapa mansikoista. Silloin sokeria tarvitaan vähemmän.

Manteli-puolukkakakku

Pohja:
4 munan levykakkupohja SteviaSokerista (Huom: vähennä perusohjeen aineksia kolmanneksella!)

Kostutus:
2 dl stevialimsaa, kivennäisvettä tai maitoa

Täyte:

6 liivatelehteä
80 g mantelirouhetta
2 ½ dl kevytvispiä
300 g puolukoita
4 dl vaniljajugurttia
3 ½ dl SteviaSokeria
½ dl vettä

Koristelu:
tummaa suklaata
vihreää sokerimassaa
puolukoita


Valmista levykakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä sisäreunan suojaksi reunakalvo tai leivinpaperisuikale, jotta saat kakun irtoamaan vuoasta siistimmin.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Paahda mantelirouhetta kuumalla pannulla, kunnes se saa vaaleanruskeaa sävyä.

Vatkaa kevytvispi vaahdoksi. Soseuta puolukat. Sekoita vispivaahtoon puolukkasose, vaniljajugurtti ja SteviaSokeri.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Lisää lopuksi mantelirouhe.

Leikkaa levykakkupohjasta ympyrä, joka on halkaisijaltaan hieman irtopohjavuokaa pienempi. Pohjan ja vuoan sisäreunan väliin voi jäädä rakoa noin 1 cm. Käytä ympyrän leikkaamisessa apuna sopivan kokoista lautasta tai kulhoa. Laita ympyrä vuoan pohjalle ja kostuta.

Kaada päälle puolet täytteestä. Nosta vuokaan seuraava pohja. Mikäli et saa jäljelle jääneestä pohjalevystä ehjää ympyrää, voit koota sen pienemmistä, vierekkäin aseteltavista paloista. Kostuta ja kaada päälle loput täytteestä. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin n. 3 tunniksi.

Irrota kakku vuoasta ja poista reunakalvo.

Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja laita suklaasula pursotuspussiin, jossa on pieni tylla (1 mm) tai käytä pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat pienen aukon. Pursota suklaalla kranssi kakun päälle.

Tee orjanlaakerinlehdet sokerimassasta. Lehdet on tehty valmiilla muotilla, mutta ne voi muotoilla käsinkin. Lehdet kannattaa tehdä vuorokautta aiemmin, jos haluat että ne ehtivät kovettua. Asettele lehdet kakun päälle ja viimeistele marjoilla. Koristeiden kiinnittämisessä voit tarvittaessa käyttää apuna jäljelle jäänyttä suklaasulaa.

Siirrä valmis kakku tarjoilulautaselle.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
41 tassutusta

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin tammikuun arvonnassa on palkintona kuviokaulin sydänkuviolla, sydän-tikkarimuotti, hologrammiserpentiiniä ja Wiltonin koristerakeita.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat

Kumppanit