28.11.2018   14 kommenttia Kategoria: Joulu,  Suolaiset piirakat,  Syksy,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Punajuuri-vuohenjuustopiirakka


Muutama vuosi sitten söin Minna-serkkuni luona tämän tapaista punajuuripiirakkaa, joka oli minusta ihan mielettömän hyvän makuista. Siitä lähtien on tehnyt mieli leipoa tällaista itse. Tein piirakan sydämen muotoisena ja huomaatkos, miten yksinkertaisella keinolla lopputulokseen tulee näyttävyyttä!

Kyselin Instagramissa vinkkejä hyvästä vuohenjuustomerkistä – hyvästä ennen kaikkea siinä mielessä, että se maistuisi tavallista miedommalta. Itse en vuohenjuustosta ole koskaan välittänyt, mutta nyt löytyi sellainen laatu, joka upposi meikäläiseenkin! Toki voit käyttää myös esimerkiksi fetaa tai vaikka Ricottaa.

Tämä ohje on nyt kahteen piirakkaan, sillä ainekset ovat sellaisia, että ne ovat valmiiksi ikään kuin kahteen mitoitettuja. Huomaathan tämän ja tarvittaessa pienennät ohjetta, jos tilaisuus on pienimuotoisempi.

2 kappaletta

Ainekset:
800 g lehtitaikinaa (2 isoa levyä)
700 g (raakana) punajuurta
200 g yrttituorejuustoa
200 g (2 pötkön paketti) vuohenjuustoa (Président Petits Chèvres Doux)
oliiviöljyä
hunajaa
mustapippuria
timjamia
paahdettuja pinjansiemeniä *)

Voiteluun:
1 muna

*) Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet kevyesti väriä.


Ota lehtitaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön. Harjaa punajuuret puhtaiksi, älä kuori. Keitä perunoiden tapaan. Isoilla punajuurilla keittoaika voi olla huomattavasti perunoita pidempi. Anna jäähtyä, kuori ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.

Kauli taikinalevystä iso sydämen muotoinen kuvio (koko ainakin 30 cm). Varsinkin keskiosa kannattaa kaulia ohueksi, jotta se ehtii kypsyä paiston aikana. Reunoissa voi olla hieman enemmän paksuutta. Voitele reunaosa kananmunalla ja taita noin 2 cm:n verran levyn päälle. Voitele taitoksen pinta munalla.

Levitä sydämen keskiosaan yrttituorejuustoa. Asettele päälle punajuurisiivuja osin päällekkäin, jotta muodostuu yhtenäinen punajuuripinta. Laita päälle vuohenjuustoa viipaleina tai muruina.

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Valuta päälle oliiviöljyä ja hunajaa. Mausta mustapippurilla ja tuoreella timjamilla. Ripottele pinnalle paahdettuja pinjansiemeniä.

Valmista toinen piirakka samaan tapaan.

Valmistusaika: 50 min

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
21 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat