Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Lindströmin piirakka

30.8.2012

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2012/08/jauheliha_punajuuripiiras.jpg
75 min Helppo 10 henkilölle 10

Avainsanat

Jauhelihapiirakka

Ainesosat

PunajuuriTäysjyvä/ruis

Kategoriat

Suolaiset piirakat

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(2)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Punajuuri-jauhelihapiirakka

Muunna reseptiämukaan.
10HENKILÖLLE 10 HENKILÖLLE
10 henkilölle

Pohja

3 dl vehnäjauhoja

1 dl grahamjauhoja

150 g voita tai margariinia

1/2 dl vettä

Täyte

2 punajuurta (esikypsytettyä)

1 sipuli

250 g jauhelihaa

1 murskattu valkosipulinkynsi

1 dl hienonnenttua persiljaa

1/2 tl suolaa

1 tl pizzamaustetta

2 1/2 dl ruokakermaa (Mustapekka)

1 dl punajuurien keitinlientä

3 munaa

2 dl emmentaljuustoraastetta

Tarvikkeet

piirakkavuoka (27 cm)   

undefined

Punajuuri-jauhelihapiirakka

Muunna reseptiämukaan.
10HENKILÖLLE 10 HENKILÖLLE
10 henkilölle

Pohja

3 dl vehnäjauhoja

1 dl grahamjauhoja

150 g voita tai margariinia

1/2 dl vettä

Täyte

2 punajuurta (esikypsytettyä)

1 sipuli

250 g jauhelihaa

1 murskattu valkosipulinkynsi

1 dl hienonnenttua persiljaa

1/2 tl suolaa

1 tl pizzamaustetta

2 1/2 dl ruokakermaa (Mustapekka)

1 dl punajuurien keitinlientä

3 munaa

2 dl emmentaljuustoraastetta

Tarvikkeet

piirakkavuoka (27 cm)   

Vinkki

Esikypsennettyjä punajuuria löytyy myös valmiina, isompien ruokakauppojen ja markettien vihannesosastolta.

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi!

POHJA. Yhdistä vehnä- ja grahamjauhot keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin jauhojen kanssa.

Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Voitele iso piirakkavuoka (halkaisija n. 27 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

TÄYTE. Leikkaa punajuuret kuutioiksi.

Hienonna sipuli.

Kypsennä jauheliha pannulla. Lisää lopuksi sipuli hetkeksi aikaa pehmentymään.

Yhdistä kaikki täyteainekset kulhossa ja kaada vuokaan.

Kypsennä piirakkaa 200 asteessa n. 35 minuuttia.

Kokeile myös näitä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_jauhelihanalle-artikkeli_400x400.jpgNalle-karhun piirakka
13
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/texmex-piirakka.jpgTexmex-piirakka
12
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_nachogratiini-resepti_400x400.jpgNachogratiini
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_lihariisipiirakka_400x400.jpgLiha-riisipiirakka
27
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_jauhelihapiiras_400x400.jpgJauhelihapiirakka
82
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_galette_400x400.jpgGalette gruusialaisella lihatäytteellä
5
Näytä lisää
 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/06/raparperi-kinuskikakku-resepti.jpgRaparperi-kinuskikakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-lohikakku-resepti_400x400.jpgVaaleanpunainen lohivoileipäkakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_voileipakakun-pohja-resepti_400x400.jpgVoileipäkakun pohja
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_gluteenittomat-kauraruudut-resepti_400x400.jpgGluteenittomat nougat-ruudut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_juhlava-kinkkupiirakka-resepti_400x400.jpgJuhlava kinkkupiirakka
13
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-domino-keksikakku-resepti-1_400x400.jpgVaaleanpunainen Domino-keksikakku
5
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/03-0-0095.jpegWiltonin shottilasivuokahttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/GRL116.jpegViirinauhat ja köynnöksethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/irtopohjavuoka-23x76-cm-anodisoitu-alumiini_c489f0a6-91d3-4358-8817-9f28e5ebf180.webpIrtopohjavuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CDL1605.jpegKakkutuethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/0075052.jpegIrtopohjaiset piirakkavuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/DRO41132.pngKoristeluvälineet
Näytä lisää

Kommentit (10)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskiemo
6.9.2012 23:59

SOKERIPOSSU:
Kyllä tämä etikkapunajuurillakin toimii. Kinuskikissalla on sivustolla ennestään jo kaksi piirakkaohjetta, joissa on käytetty etikkapunajuuria. Jos et sattumalta ole huomannut niitä, annan sinulle linkit:

http://www.kinuskikissa.fi/punajuuri-fetapiirakka/?sliderpage=7&ref=7
http://www.kinuskikissa.fi/punajuuri-sipulipiirakka/?sliderpage=7&ref=7

Sokeripossu
4.9.2012 17:42

Jääkapissa olisi etikkapunajuuria (kokonaisia), onkohan mahdoton idea käyttää vai onkohan liian vetistä? 

Liisukka
4.9.2012 11:03

Punajuuri on ihan minun lemppari. Kumma että se aina välillä oudosti unohtuu. Herkullinen, terveellinen ja pirteä. Kiitos muistutuksesta Kinuskikissa. Seuraava piirakka meillä on tämä.

Aimarja
3.9.2012 18:56

Höh, siis luettelin tapoja tehdä siitä kasvisversio, sen piti olla kommenttini idea.

Aimarja
3.9.2012 18:55

Tein ja söin. Suosittelen, hyvää oli. Tekisi mieli kokeilla aurajuustokermalla ja lisätä punajuuren määrää. Tai laittaa lihan sijaan vuohenjuustomurusia. Onko muilla ideoita variaatioihin?

famu
3.9.2012 12:34

Kuulostaa herkulliselta ja on niin osuva ohje punajuuren ystävälle.

Kinuskiemo
2.9.2012 23:13

MANTELI:
Aivan oikein valitsit. Varmaan on hyvä laittaa suunnilleen keskikokoisia punajuuria. Tuskin kukaan kahta ihan pientä valitseekaan. Jos taas ovat hiukan keskikokoa isompia, niin sinne vain muiden aineiden joukkoon. Tulee punajuurisattumia suuhun vähän enemmän. Punajuurien kohdalla ei ole niin gramman päälle -tarkkaa, joten säästyy punnitusvaivalta. 🙂 

manteli
2.9.2012 14:55

Leivoin tämän piirakan eilen ja tuli hyvä 🙂 Ainoa mitä mietin että olisi mukava jos punajuurien kohdalla lukisi paino eikä kpl määrä. Minulla ainakin oli todella erikokoisia punajuuria, valitsin sitten keskikokoa. Yleensä muutenkin parempi jos paino eikä kpl määrä. Mutta tuli hyvä piirakka ja voin suositella ohjetta.

jauhotar
31.8.2012 20:32

oih, punajuuria pitää vielä hakea kaupasta…

meijamummu
31.8.2012 10:14

Tulee lapsuus mieleen, äitini teki tämän tapaista piirakkaa.
Tosin täyte aineet yksinkertaisemmat (punajuuri, jauheliha, muna, sipuli, juustoraaste,suola pippuri) täytteessä.
Kyllä kerma ja muut aineet antavat ;täyteläisyyttä ja makua. 
Ei muuta kuin kauppaan ja leipomaan. 
 

Kinuskigalleria (0)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

Ei galleriakuvia.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä

Maailman paras mutakakku
2833 tähteä

Mokkapalat
2571 tähteä

Brookies
1831 tähteä

Britakakku
1531 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa