30.8.2012
piirakkavuoka (27 cm)
piirakkavuoka (27 cm)
Esikypsennettyjä punajuuria löytyy myös valmiina, isompien ruokakauppojen ja markettien vihannesosastolta.
POHJA. Yhdistä vehnä- ja grahamjauhot keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin jauhojen kanssa.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Voitele iso piirakkavuoka (halkaisija n. 27 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
TÄYTE. Leikkaa punajuuret kuutioiksi.
Hienonna sipuli.
Kypsennä jauheliha pannulla. Lisää lopuksi sipuli hetkeksi aikaa pehmentymään.
Yhdistä kaikki täyteainekset kulhossa ja kaada vuokaan.
Kypsennä piirakkaa 200 asteessa n. 35 minuuttia.
Jääkapissa olisi etikkapunajuuria (kokonaisia), onkohan mahdoton idea käyttää vai onkohan liian vetistä?
Punajuuri on ihan minun lemppari. Kumma että se aina välillä oudosti unohtuu. Herkullinen, terveellinen ja pirteä. Kiitos muistutuksesta Kinuskikissa. Seuraava piirakka meillä on tämä.
Höh, siis luettelin tapoja tehdä siitä kasvisversio, sen piti olla kommenttini idea.
Tein ja söin. Suosittelen, hyvää oli. Tekisi mieli kokeilla aurajuustokermalla ja lisätä punajuuren määrää. Tai laittaa lihan sijaan vuohenjuustomurusia. Onko muilla ideoita variaatioihin?
Kuulostaa herkulliselta ja on niin osuva ohje punajuuren ystävälle.
MANTELI:
Aivan oikein valitsit. Varmaan on hyvä laittaa suunnilleen keskikokoisia punajuuria. Tuskin kukaan kahta ihan pientä valitseekaan. Jos taas ovat hiukan keskikokoa isompia, niin sinne vain muiden aineiden joukkoon. Tulee punajuurisattumia suuhun vähän enemmän. Punajuurien kohdalla ei ole niin gramman päälle -tarkkaa, joten säästyy punnitusvaivalta. 🙂
Leivoin tämän piirakan eilen ja tuli hyvä 🙂 Ainoa mitä mietin että olisi mukava jos punajuurien kohdalla lukisi paino eikä kpl määrä. Minulla ainakin oli todella erikokoisia punajuuria, valitsin sitten keskikokoa. Yleensä muutenkin parempi jos paino eikä kpl määrä. Mutta tuli hyvä piirakka ja voin suositella ohjetta.
oih, punajuuria pitää vielä hakea kaupasta…
Tulee lapsuus mieleen, äitini teki tämän tapaista piirakkaa.
Tosin täyte aineet yksinkertaisemmat (punajuuri, jauheliha, muna, sipuli, juustoraaste,suola pippuri) täytteessä.
Kyllä kerma ja muut aineet antavat ;täyteläisyyttä ja makua.
Ei muuta kuin kauppaan ja leipomaan.
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
SOKERIPOSSU:
Kyllä tämä etikkapunajuurillakin toimii. Kinuskikissalla on sivustolla ennestään jo kaksi piirakkaohjetta, joissa on käytetty etikkapunajuuria. Jos et sattumalta ole huomannut niitä, annan sinulle linkit:
http://www.kinuskikissa.fi/punajuuri-fetapiirakka/?sliderpage=7&ref=7
http://www.kinuskikissa.fi/punajuuri-sipulipiirakka/?sliderpage=7&ref=7