Tämä piirakka on seepran ohella kuulunut tähän kesään omassa koekeittiössäni. Viitisen kertaa olen tätä leiponut ja aina se on maistunut yhtä hyvältä. Matkan varrella olen säätänyt pieniä yksityiskohtia. Nyt voin laittaa pisteen näille reseptikokeiluille! Se on aina mukava hetki, kun jotain valmistuu. 🙂

Runsas murumainen pohja on rapea. Herukkatäyte on sopivan kirpeää. Nimi tulee siitä, että herukat ovat ansassa pohjan ja rahkatäytteen välissä. Kastikkeet kannattaa tämän piirakan kohdalla unohtaa ja nautiskella ihan sellaisenaan. Herukka-ansa on herkullista myös kylmänä!

Jos teet tätä puolukoista – uskoisin niistäkin toimivan hyvin – lisää kuitenkin hieman sokeria. Sen olen kokeiluissani huomannut, että eri marjalaadut vaativat hyvin vaihtelevan määrän perunajauhoja. Esimerkiksi puolukka vaatii enemmän kuin mustikka. Siksi perunajauhot, sokeri ja marjat kulkevat käsi kädessä. Mutta erilaisia marjaversioita kannattaa ehdottomasti kokeilla ja laittaa niistä vinkkiä myös meille muille!