12.08.2016   23 kommenttia Kategoria: Kesä,  Makeat piirakat
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Punaherukka-ansa


punaherukka-ansa-5

Tämä piirakka on seepran ohella kuulunut tähän kesään omassa koekeittiössäni. Viitisen kertaa olen tätä leiponut ja aina se on maistunut yhtä hyvältä. Matkan varrella olen säätänyt pieniä yksityiskohtia. Nyt voin laittaa pisteen näille reseptikokeiluille! Se on aina mukava hetki, kun jotain valmistuu. 🙂

Runsas murumainen pohja on rapea. Herukkatäyte on sopivan kirpeää. Nimi tulee siitä, että herukat ovat ansassa pohjan ja rahkatäytteen välissä. Kastikkeet kannattaa tämän piirakan kohdalla unohtaa ja nautiskella ihan sellaisenaan. Herukka-ansa on herkullista myös kylmänä!

Jos teet tätä puolukoista – uskoisin niistäkin toimivan hyvin – lisää kuitenkin hieman sokeria. Sen olen kokeiluissani huomannut, että eri marjalaadut vaativat hyvin vaihtelevan määrän perunajauhoja. Esimerkiksi puolukka vaatii enemmän kuin mustikka. Siksi perunajauhot, sokeri ja marjat kulkevat käsi kädessä. Mutta erilaisia marjaversioita kannattaa ehdottomasti kokeilla ja laittaa niistä vinkkiä myös meille muille!

Punaherukkapiirakka

Pohja:
225 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 keltuaista
5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta, esim. Semper fin mix)
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Punaherukkatäyte:
7 dl punaherukoita
½ dl perunajauhoja

Rahkatäyte:
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
2 valkuaista

Pinnalle:
kolmasosa pohjataikinasta


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset, säästä valkuaiset täytteeseen. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.

Voitele korkeareunainen piirakka- tai kakkuvuoka (halkaisija 24 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Levitä noin 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ja 4 cm:n verran reunoille.

Sekoita punaherukoiden joukkoon perunajauhot ja levitä pohjan päälle.

Yhdistä rahkatäytteen sokeri ja perunajauhot keskenään. Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella sekaisin. Kaada rahkatäyte herukoiden päälle. Ripottele jäljelle jäänyt kolmasosa pohjataikinasta muruiksi pinnalle.

Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Suojaa pinta alumiinifoliolla, kun se on saanut hieman väriä.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
107 tassutusta

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin kesäarvonta



Kesäarvonnassa esitetään ajankohtainen leivontakysymys ja arvotaan vastanneiden kesken Toivepuodin tuotepaketti, joka sisältää päivänvarjo-coktailtikkuja, hopeisia tähtikoristeita, leveää reunakalvoa ja Haganolin salmiakkimixeriä.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit