pulled_pork_pitaleipa

Valkosipuli-limemajoneesi:
1 keltuainen
½ tl suolaa
1 tl Dijon-sinappia
½ rkl valkoviinietikkaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 limen kuoriraaste
2 dl rypsiöljyä
60 g smetanaa

Muut ainekset:

8 valmista tai kotitekoista pitaleipää
550 g pulled pork porsaanpaistia (Tulip)
1 punasipuli
kurkkua
paprikaa ja/tai tomaattia
1 ruukku salaattia
chilikastiketta


Valmista ensin majoneesi. Sekoita keltuaisen joukkoon suola, sinappi, valkoviinietikka, murskattu valkosipulinkynsi ja limenkuoriraaste.

Laita astian alle kostea tiskirätti, jotta se on helpompi pitää paikoillaan. Sekoita vispilällä reippaasti vatkaten joukkoon öljy vähän kerrassaan. Lisää valmiin majoneesin joukkoon smetana.

Kypsennä pulled pork -liha pakkauksen ohjeen mukaan (esimerkiksi grillissä noin 30 minuuttia). Revi liha kahden haarukan avulla paloiksi. Grillaa pitaleivät miedolla lämmöllä pinnasta rapeiksi.

Leikkaa punasipuli siivuiksi. Paloittele kurkku ja paprika/tomaatti.

Leikkaa pitaleivistä yksi sivu auki ja laita sisälle täytteitä.