01.09.2016   3 kommenttia Kategoria: Jälkiruoat,  Muuta makeaa
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Pullavohvelit


pullavohvelit

pullavohvelit-2

Rikkaat ritarit vohveliraudalla – lopputuloksena on paksu, rapeapintainen pullavohveli! Pullavohveleiden valmistaminen on superhelppoa. Viipaleet upotetaan maustettuun munamaitoon ja paistetaan vohveliraudalla vierekkäin. Paiston aikana ne kiinnittyvät yhteen niin tiiviisti, ettei viipaleiden rajaa pysty jälkeenpäin erottamaan. Näin sekä vohvelirauta että pullaviipaleet saavat uuden käyttömuodon. Kardemummakerma tuoreiden marjojen kanssa kruunaa herkuttelun!

Hävikkiviikon (28.8.-4.9.) teeman mukaisesti myös kuivahtaneista vaaleista leipäviipaleista valmistetut ”köyhät vohvelitritarit” voisivat onnistua samalla metodilla. Kuka testaa? 🙂 Idean pullaviipaleiden paistamisesta vohveliraudalla antoi vohvelireseptin kommenteissa Kissa-muori. Kiitokset sinne!

5 kappaletta

Ainekset:
10 viipaletta pullapitkoa
1 muna
2 dl kevytmaitoa
2 tl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
¼ tl suolaa

Paistamiseen:
voita

Tarjoiluun:
2 dl kuohukermaa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
tuoreita marjoja tai hilloa


Leikkaa pullapitko viipaleiksi. Sekoita munan rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, sokerit, kaneli ja suola.

Kuumenna vohvelirauta ja voitele paistopinta silikonisella sudilla. Upota kaksi pullaviipaletta muna-maitoseokseen niin, että neste ehtii kunnolla imeytyä. Aseta viipaleet vohveliraudan paistoritilälle tasaiset sivut vastakkain. Viipaleet sulautuvat yhteen paiston aikana. Paista, kunnes pinta on saanut sopivasti väriä.

Nauti pullavohvelit mieluiten yksitellen suoraan paistamisen jälkeen, jolloin pinta on rapeimmillaan. Tarjoile sokerilla, vaniljasokerilla ja kardemummalla maustetun kermavaahdon kera. Lisukkeeksi sopii myös hillo ja tuoreet marjat.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
44 tassutusta

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin huhtikuun arvontaHuhtikuun arvonnassa palkintoina ovat pyrstömuotit (11 ja 6 cm), Aloha-muffinssivuoat, Wiltonin jättimäinen koripunostylla ja pinkkejä viiri-cocktailtikkuja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit