pullamallisto

Pullamalleja

Siitä on useampi vuosi aikaa, kun pyysin teitä lähettämään ideoita erimallisista pullista, kun se perinteinen pulla kyllästyttää tai haluaa muuten vain leikkiä taikinalla. Vastauksenne todistivat, että pullataikina taipuu moneen muotoon. Tässä viimein malleja koottuna kuvalliseksi esitykseksi. Malliston täydentämistä voitaisiin kuitenkin jatkaa yhdessä, kommenttien kohdalta löytyvän Kinuskigalleria-välilehden kautta. Kansallista pullapäivää vietetään lokakuun 4. päivä. Siinä yksi hyvä syy pistää pullataikina tulemaan ja ideat jakoon!

Joitain Kinuskikissan pullalinkkejä:

Leikkaa rullasta noin 5 cm levyisiä pätkiä. Paina pullaa keskeltä sormilla pohjaan saakka. Painaminen ei ole välttämätöntä, mutta se saa kierteet pullistumaan näyttävästi ulos.

pullat1 pullat1-2
pullat1-5 pullat1-4

Halkaise rullasta leikattu pätkä veitsellä noin 2/3 matkalta. Taivuta kielekkeet vastakkaisiin suuntiin.

pullat2 pullat2-2
pullat2-3 pullat2-4

Toimi samaan tapaan kuin edellä, mutta leikkaa kolme viiltoa. Asettele viuhkaksi. Viuhkan voi tehdä myös keskeltä kahtia leikatusta rullasta.

pullat3 pullat3-2
pullat3-3 pullat3-4

Leikkaa rullasta noin 1 cm paksu siivu. Leikkaa pinta saksilla neljään (tai useampaan) osaan.

pullat8 pullat4-2

Käännä leveäksi kaulittu taikinalevy kaksinkerroin. Leikkaa levystä ohuita ja pitkiä suikaleita. Kieritä suikaleet korkkiruuville. Muotoile rinkeliksi, nipistä päät yhteen.

pullat6 pullat6-2
pullat6-4 pullat6-5
pullat9 pullat6-6

Toimi kuten edellä, mutta leikkaa levystä leveämpi suikale ja jaa se kahtia niin, että pätkät jäävät kiinni toisiinsa. Kieritä ”hännät” korkkiruuville. Taivuta toistensa yli ja piilota päät alapuolelle.

pullat7 pullat7-2
pullat7-3 pullat7-4
pullat7-5 pullat7-6