17.12.2014   11 kommenttia Kategoria: Joulu,  Pullat, munkit ja donitsit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Joulurinkilä


joulurinkila

Joulu tuoksuu pipareiden ja muiden herkkujen lisäksi myös pullalta – ja mikä ihanampaa – kanelipullalta. Pullataikina taipuu leipurin käsissä monenlaisiin muotoihin ukoista rinkilöihin. Näyttävä luomus syntyy helpolla tekniikalla pienistä kanelirullista. Herkullisen täytteen salaisuutena on fariinisokeri ja runsas kaneli.

Kanelinen pullakranssi

Vinkki: Tee samalla tekniikalla iso, pyöreä ”pullapiirakka”; lado pullasiivuja kuten ohjeessa, mutta peitä myös keskelle jäävä osa. Piirakan tai kranssin voi paistaa leivinpaperilla vuoratussa, alumiinisessa kertakäyttövuoassa, jossa se on helppo antaa lahjaksi.

3 kappaletta

Taikina:

200 g voita
5 dl täysmaitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
15 dl vehnäjauhoja

Täyte:
150 g pehmeää voita
1 ½ dl fariinisokeria
2 rkl kanelia
1 rkl vaniljasokeria

Pinnalle:

1 muna
raesokeria


Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon. Sekoita hiivamaitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten.

joulurinkila-vaihe

Lisää loppuvaiheessa voisula. Säästä yksi desilitra jauhoista, voit lisätä sen tarvittaessa myöhemmin. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä. Peitä taikinakulho liinalla ja nostata lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Vinkki: Hyvä ja vedoton taikinan kohotuspaikka on mikroaaltouuni. Esilämmitä mikro laittamalla sinne vesitilkka kuumenemaan hetkeksi. Sammuta mikro ja nosta taikinakulho vesikupposen tilalle.

joulurinkila-vaihe-4

Jaa taikina kolmeen osaan. Käsittele yksi osa kerrallaan. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi (leveys noin 25 cm).

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön tai pehmitä sitä mikrossa. Sekoita täyteainekset keskenään tahnaksi ja sivele kolmasosa täytteestä taikinalevyn päälle. Kääri taikina rullalle ja nipistä saumakohta umpeen.

joulurinkila-vaihe-2 joulurinkila-vaihe-3

Leikkaa rulla reilun sentin paksuisiksi siivuiksi. Asettele siivut pellille leivinpaperin päälle ympyräksi. Siivut saavat olla osittain vierekkäin ja päällekkäin.

joulurinkila-vaihe-5

Kohota liinan alla vähintään 20 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

joulurinkila-vaihe-6

Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia.

Resepti on julkaistu marraskuussa myös Unelmien Talo&Koti -lehden nettisivuilla.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan kaupan loka-arvonta

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat