Kuuman kesän ykkösherkku on ollut jäätelö, mutta paluu arkeen tarkoittaa myös ruokailutottumusten tarkistamista. Kuten monta kertaa olen täälläkin todennut, pienellä viitseliäisyydellä voi herkutella hyvinkin kevyesti. Nämä terveellisemmät pannukakut sopivat esimerkiksi välipalaksi. Itse kuitenkin näen nämä viikonlopun aamupalapöydässä, koska ainekset koostuvat hyvän aamupalan elementeistä: munia, rahkaa, marjoja, hedelmiä.

20 kappaletta

Taikina:
1 ½ isoa kypsää banaania
3 munaa
200 g maitorahkaa
1 dl heraproteiinijauhetta (esim. mansikan tai vaniljan maku)
½ tl kardemummaa
pari hyppysellistä suolaa
2-3 dl marjoja (esim. herukoita, karviaisia tai mustikoita)


Muussaa banaani haarukalla. Yhdistä käsivispilällä sekoittaen kaikki ainekset keskenään marjoja lukuun ottamatta. Kuumenna lettupannu lieden keskiteholla. Sivele pannulle öljyä ja annostele noin pari ruokalusikallista taikinaa koloa kohden. Laita päälle marjoja. Paista kummaltakin puolelta kullanruskeaksi.