Prinsessakakku on vanha ruotsalainen klassikko: alkuperäinen resepti on vuonna 1948 ilmestyneestä ruotsalaisesta Prinsessojen uudesta keittokirjasta. Sen laatija Jenny Åkerström opetti kotitaloutta Tukholmassa oikeille prinsessoille. Prinsessakakun elementtejä löytyy myös tästä piirakasta. Piirakkana ”prinsessa” on kuitenkin helpompi valmistaa ja kuorrutteineen se menee lähes kakusta.

Piirakan koristelusta halusin tietenkin – prinsessamaisen! Kuvittelin, miltä satujen prinsessan mekko voisi näyttää: se olisi hehkeän pinkki ja koristeltu taidokkailla pitseillä. Valjastin visioni toteuttamiseen ihmeidentekijän nimeltä pitsimatto. Koristeellinen lopputulos syntyy sillä melko vaivattomasti. Pitsimatot ovat arvokkaita, mutta laadukkaita ja kestäviä. Matoista löytyy erilaisia vaihtoehtoja hinnan ja kuvion suhteen. Tämä minun käyttämäni matto on arvokkaampi, koska sillä saa tehtyä kolme pitsiä kerralla. Pitsi tehdään pitsijauhepakkauksen jauheen ja nestemäisen ainesosan avulla.

Romanttinen pitsipiirakka sopii ihanasti esimerkiksi ystävänpäivään! ❤️ Kinuskikissa on ideoinut vuosien saatossa ystävänpäivän ympärille ison määrän reseptejä kakuista pienempiin naposteltaviin ja syötäviin lahjoihin. Löydät parhaat poiminnat ystävänpäiväaiheiselta teemasivulta.