Macaronit ovat tunnettuja värikkäistä kuorista ja mielikuvituksellisista täytteistä. Prinsessateemalla leikittely sopiikin hyvin näihin söpöläisiin. Makumaailmaa yhdistää macaron-kuorien manteli, joka maistuu myös prinsessakakun marsipaanikuorrutteesta. Prinsessakakun täytteet, vanilja ja vadelma, löysivät nekin paikkansa leivosten sisältä.

Macaronit mielletään usein ranskalaisiksi, mutta niiden esiasteita leivottiin italialaisissa luostareissa jo 700-luvulla. 1600-luvulla ranskalaiset kaupungit kehittelivät macaroneista omat versionsa, joista macaron parisien on nykyään tunnetuin. Macaronien kaupallinen myynti alkoi 1700-luvulla, kun Ranskan vallankumouksen jälkeen luostareista häädetyt nunnat alkoivat myydä niitä. Nykyisen kaltainen täytetty macaron syntyi 1900-luvun alussa.

Prinsessakakun ohje puolestaan ilmestyi grön tårta -nimellä 1930-luvulla julkaistussa keittokirjassa, jonka ruotsalainen kotitalousopettaja Jenny Åkerström oli tehnyt opettaessaan Ruotsin prinsessoja. Ruotsinkielisen nimensä klassikkokakku on saanut vihreästä marsipaanikuorrutteesta. Alun perin kakku sisälsi kermavaahdosta ja vaniljakiisselistä tehdyn täytteen. Vadelmahillon käyttö on yleistynyt nykyaikaisissa versioissa.