Rakastettu prinsessakakku on monien muiden klassikkoleivonnaisten tapaan tullut meille Ruotsista. ”Grön tårta” ilmestyi 1930-luvulla julkaistussa keittokirjassa, jonka ruotsalainen kotitalousopettaja Jenny Åkerström oli tehnyt opettaessaan oikeita prinsessoja. Fiinimmät täytekakut ja leivokset olivat Suomessa pitkään vain konditorioitten tarjonnassa. Viimeiset vuosikymmenet ovat tehneet tässäkin klassikosta myös kotileipureiden suosikin.
Martsu82: Sauvasekoittimella tai vastaavalla koneella siemenet voi saada hyvin hienoksi, jos on tehokas terä ja riittävän kauan sitä käyttää.
Tässähän vadelmia keitelläänkin, joten siinä loput siemenet pehmenevätkin.
Kinuskikissalla on tehokas sauvasekoitin, jota joskus ainakin käyttää tiemmä.
(Omani on tylsä, ja tapaan paseerata vadelmat eli tiheän siivilän läpi rauhallisesti painellen, hiertäen siemenet irtoavat ja jäävät siivilään. Oma hommansa tuo, ja hyvin ohuttahan lopputulos on, mutta esim. juuri hillosokerilla tulee hyvä hillo / hilloke.) Tässä jotain osviittaa vain, Kinuskikissan neuvoja odottaessa 😀