poropasteijat-2


Taikina:

1 pkt (380 g) valmista ruis-kaurataikinaa

Täyte:
100 g kylmäsavuporoa
6 cm:n pala purjoa
100 g raejuustoa
½ prk (à 125 g) piparjuurituorejuustoa

Pinnalle:

1 muna
hienoksi raastettua mustaleimajuustoa


Sulata pakastetaikina.

Leikkaa kylmäsavuporo pieniksi kuutioiksi. Hienonna purjo. Valuta raejuusto. Yhdistä kaikki täyteainekset keskenään.

Kauli taikina leivinpaperin tai jauhotetun pöydän päällä mahdollisimman ohueksi levyksi. Ota levystä pyöreällä muotilla (halkaisija noin 10 cm) ympyröitä.

Laita täytettä taikinaympyrän toiselle puolikkaalle. Nosta toinen puoli päälle kanneksi ja nipistä saumakohta umpeen sormenpäällä. Nosta pasteijat uunipellille leivinpaperin päälle.

Voitele munalla ja ripottele pinnalle runsaasti juustoraastetta.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.