28.04.2016   3 kommenttia Kategoria: Lapset,  Muut juhlapöydän kakut,  Syntymäpäivät,  Vappu
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Popcornkakku


popcorn-kakku

popcorn-kakku-2

popcorn-kakku-3

Kaksi vuotta sitten julkaistussa kirjassa Kinuskikissan helpot suosikit oli kannessa kinuskia valuva popcornkakku. Näin vapun lähestyessä minulle tuli inspiraatio leipoa tuota kakkua hieman erilaisessa muodossa. Kakkuhan on käytännössä pelkkää popcornmassaa eli popcorneja, suklaata, voita ja siirappia. Se jähmettyy jääkaapissa kovaksi kimpaleeksi, josta leikataan tarjoiluvaiheessa paloja terävällä veitsellä. ”Kakku” on siis oikeastaan jättimäinen makeinen. 🙂

Ideani oli käyttää kakkumuottina korkeaa neliskanttista rasiaa, joka muistuttaa muodoltaan elokuvateatterin pahvista popcornastiaa. Kuorrutin kakun sokerimassalla, joka tarttui helposti tahmaiseen pintaan. Tämä herkku on erityisesti lasten makuun!

2 kappaletta

Ainekset:
1 ½ dl maissinjyviä (tai 3 ½ litraa valmiita popcorneja)
rypsiöljyä
suolaa
100 g voita
1 dl vaaleaa siirappia
200 g valkosuklaata

Kuorrute:

800 g vaniljamassaa tai valkoista sokerimassaa
150 g punaista sokerimassaa


Kaada ison kattilan pohjalle ohut kerros öljyä. Lisää pari maissinjyvää. Nosta kattila liedelle lämpenemään ja laita kansi päälle. Kun maissinjyvät ovat poksahtaneet, lisää loput jyvät. Odota, kunnes kaikki popcornit ovat poksahtaneet.

Kaada popcornit isoon kulhoon. Halutessasi suolaa kevyesti.

Mittaa voi ja siirappi kattilaan. Lämmitä liedellä sekoitellen, kunnes voi on sulanut. Älä anna voin kiehahtaa. Nosta liedeltä ja jäähdytä hetki. Lisää valkosuklaa paloina voi-siirappiseokseen. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista.

Laita vajaa kolmannes popcorneista syrjään koristelua varten. Sekoita loppujen poppareiden joukkoon valkosulkaaseos.

popcorn-kakku-vaihe

Vuoraa kaksi korkeaa rasiaa (yhden rasian tilavuus 1 l) tuorekelmulla. Painele popcornseos kulhoon ja nosta jääkaappiin jähmettymään noin kolmeksi tunniksi.

popcorn-kakku-vaihe-2 popcorn-kakku-vaihe-3

Nosta kakut kelmun avulla rasioista ja poista kelmu.

popcorn-kakku-vaihe-4

Jaa valkoinen massa kahteen osaan. Kauli toinen puolikas pitkulaiseksi, neliskanttiseksi levyksi. Mitoita levyn koko niin, että saat kierrettyä levyn kakun ympärille. Jätä levy hieman paksummaksi kuin normaalisti kakkua kuorruttaessasi. Kauli punainen massa mahdollisimman ohueksi levyksi. Leikkaa kapeiksi suikaleiksi.

popcorn-kakku-vaihe-5 popcorn-kakku-vaihe-6

Asettele suikaleita poikittain valkoisen levyn päälle. Kauli päältä suikaleiden suuntaisesti, jotta ne painuvat kiinni valkoiseen massaan. Samalla levy ohenee jonkin verran.

popcorn-kakku-vaihe-7 popcorn-kakku-vaihe-8

Leikkaa toinen pitkä reuna veitsellä tai reunamuotilla aaltoilevaksi. Tasaa toinen reuna veitsellä niin, että levyn leveys on hieman kakkua korkeampi.

popcorn-kakku-vaihe-9 popcorn-kakku-vaihe-10

Kiepauta levy ympäri niin, että raidallinen puoli tulee alapuolelle. Aseta kakku levyn päälle ja kieritä massa kakun ympärille. Kuorruta toinen kakku samaan tapaan.

popcorn-kakku-vaihe-11 popcorn-kakku-vaihe-12

Viimeistele kakku peittämällä pinta jäljelle jääneillä popcorneilla.

popcorn-kakku-vaihe-13

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat