04.12.2016   8 kommenttia Kategoria: Joulu,  Piparkakkutyöt,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Piparkakkukranssi


piparkakkukranssi

Piparitaikinasta tehdyt syötävät lahjat ovat jokavuotinen perinteeni. Niitä on hauska tehdä ja ne ovat helppoja lahjaideoita sellaisellekin, jolta löytyy jo kaikkea. Itse tehty lahja on aina arvokas! Piparikoriste ilahduttaa joulun ajan ja kun se on antanut kylliksi silmänruokaa ja joulutunnelmaa, sen voi syödä pois. Piparkakkukranssia voi käyttää joko ripustettavana seinäkoristeena tai pöydän päällä esimerkiksi siten, että keskelle asettaa kynttilän.

3 kappaletta

Ainekset ja tarvikkeet:
500 g Myllyn Paras piparkakkutaikinaa
¼ dl valkuaista
1 ½ dl tomusokeria
koristerakeita ja nonparelleja
lahjanauhaa
suklaatikkuja, karkkeja, konvehteja


Ota piparkakkutaikina sulamaan huoneenlämpöön. Kun taikina on sulanut, mutta yhä viileää, aloita leipominen. Muovaa taikina tasaiseksi palloksi. Erota pala taikinaa ja kauli leivinpaperin päälle levyksi. Leikkaa levystä ympyrä (halkaisija 20 cm) esimerkiksi nurinpäin käännetyn kulhon avulla. Leikkaa ympyrän sisälle toinen ympyrä pienemmän kipon avulla. Poista keskiosa, jolloin jäljelle jää rengas. Tee samalla tavalla kaksi muuta rengasta. Paista ne yksitellen 200 asteessa noin 8 minuuttia.

piparkakkukranssi-vaihe piparkakkukranssi-vaihe-2
piparkakkukranssi-vaihe-3 piparkakkukranssi-vaihe-6

Yhdistä jäljelle jäänyt taikina ja leivo siitä pikkupipareita, joista tulee kranssien koristeet: sydämiä, tähtiä, lumihiutaleita jne. Anna piparkakkujen jäähtyä ennen koristelemista.

piparkakkukranssi-vaihe-4 piparkakkukranssi-vaihe-5

Mittaa valkuainen ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 3-4 minuuttia. Laita kuorrute pursotuspussiin, jossa on pieni tylla (2 mm) tai pakastuspussiin, jonka päähän leikkaat pienen aukon.

piparkakkukranssi-vaihe-7

Koristele pikkupiparit kuorrutteella ja ripottele pinnalle nonparelleja ja koristerakeita. Anna koristepursotuksen kovettua ennen kranssien kokoamista. Säästä loput sokerikuorrutteesta pipareiden kiinnittämiseen. Suojaa tyllan pää huolellisesti teipillä, jotta kuorrute ei pääse kuivumaan. Säilytä jääkaapissa.

piparkakkukranssi-vaihe-8 piparkakkukranssi-vaihe-9

Kiinnitä renkaaseen nauha, jos haluat tehdä kranssista ripustettavan mallin. Liimaa sitten sokerikuorrutteen avulla renkaaseen koristeita: suklaatikkuja, pipareita ja karkkeja. Jos kranssi on tarkoitettu ripustettavaksi, käytä kiinnittämiseen runsaasti kuorrutetta. Laita koristeita kerroksittain ja suorita kiinnittäminen vaiheittain, jotta alemmat koristeet ehtivät kiinnittyä ennen kuin liimaat päälle seuraavia.

piparkakkukranssi-vaihe-10 piparkakkukranssi-vaihe-11
piparkakkukranssi-vaihe-12 piparkakkukranssi-vaihe-13

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
8 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat