Vastapaistettujen joulutorttujen tuoksu käynnistää joulun odotuksen ihanalla tavalla. Koska torttuja leivotaan pitkin loppusyksyä, mukaan mahtuu myös uudenlaisia muotoja ja makuyhdistelmiä. Vaihtelua voi hakea vaihtamalla perinteisen luumumarmeladin johonkin toiseen makuun tai kokeilemalla uusia malleja. Minä päätin yhdistää tämänvuotiseen torttuohjeeseeni toisen jouluklassikon: piparkakut. Piparkakkujen ja torttujen yhdistelmä on mutkaton ja maukas. Kun taikinan vielä kietaisee rullalle ja muotoilee sydämiksi, syntyy kokonaan uusi jouluherkku.

Dronningholmilla on muuten käynnissä haaste, jossa tehtävänä on yllättää jokin itse valitsemasi taho leipomalla torttuja. Tarkoitus on ilahduttaa lähimmäistä ja tehdä arjesta vähän maukkaampi. Minäkin lähdin haasteeseen mukaan ja leivon huomenna 100 piparitorttua. Mihin ne vien, sen kerron teille torstaina. 🙂 Jos sinä haluat osallistua, voit tehdä sen Dronningholmin sivuilla. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan jouluinen tuotepaketti.

Vinkki: Nämä piparitortut on tehty Dronningholmin luumumarmeladista, mutta voi hyvin käyttää muitakin makuja: omena-kanelia tai puolukka-kirsikkaa. Voit tehdä taikinat myös itse. Katso täältä piparkakkutaikinan ja voitaikinan ohje.

20 kappaletta

Ainekset:
4 kpl (400 g) torttutaikinalevyjä
500 g piparkakkutaikinaa
½ prk (150 g) Dronningholm Tähtitorttu luumumarmeladia


Ota pakastetaikinat sulamaan huoneenlämpöön. Aloita leipominen, kun taikinat ovat vielä viileitä. Laita marmeladi pursotuspussiin – näin se on helpompi annostella taikinasuikaleen päälle. Myös pakastuspussi sopii tarkoitukseen. Leikkaa kulmaan aukko.

Leikkaa torttutaikinalevyt pituussuunnassa viiteen osaan. Muovaa piparkakkutaikinasta tasainen pallo ja kauli leivinpaperin päällä torttutaikinan paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinapyörällä yhtä leveiksi suikaleiksi torttutaikinan kanssa. Aseta piparkakkutaikinasuikaleiden päälle torttusuikaleet.


Pursota päälle marmeladia. Kieritä kevyesti rullalle vastakkaisista suunnista.

Nosta pellille leivinpaperin päälle ja nipistä sydämen kärki sormilla.

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes torttutaikina on kypsynyt lehteväksi. Älä kuitenkaan päästä piparireunusta tummumaan.

Yhteistyössä Dronningholm