12.12.2015   11 kommenttia Kategoria: Joulu,  Piparkakkutyöt

Piparikuusi


piparikuusi

Tähden muotoisista pipareista rakentuu näyttävä joulupuu. Tässä tähdet on tehty muottisarjalla, johon kuuluu eri kokoisia tähtiä. Tähdet voi tehdä myös tulostetun paperimallin avulla. Löydät ohjeen lopusta mallikuvat. Tulosta malli ja leikkaa kuviot irti. Puun koon voi määritellä sen mukaan, minkä kokoisesta tähdestä rakentamisen aloittaa. Kun väliin laittaa suklaakonvehteja, saa kasvatettua puun korkeutta. Konvehtien tilalla voi käyttää myös pienempiä pipareita tai ruskeaa sokerimassaa.

Vinkki: Jos teet ison kuusen tai joudut kuljettamaan sitä, käytä liimana pikeeriä.

Ainekset:
piparkakkutaikinaa
vihreitä Candy melts -nappeja
sirkusrakeita ja sokerihelmiä
suklaakonvehteja
sokerikuorrutetta/pikeeriä


Leivo piparitaikinasta tähden muotoisia kuvioita.

Sulata Candy meltsit mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Laita karkkisula pursotuspussiin, jossa on pieni pyöreä tylla. Pursota tähtipipareille reunus siksak-kuviolla. Kiinnitä päälle koristeita.

Liimaa suurimman tähden keskelle suklaakonvehti sokerikuorrutteen avulla. Aseta päälle seuraavaksi suurin pipari. Anna kerrosten kuivahtaa välillä ennen kuin jatkat kokoamista. Viimeistele koristelu siivilöimällä pinnalle tomusokeria.

piparikuusi-3 piparikuusi-2

tahdet1 tahdet2
Klikkaa kuvan (huom: kaksi eri kuvaa!) päältä hiiren oikealla painikkeella ja valitse avautuvasta valikosta ”Tallenna kuva nimellä…”. Tallenna kuva tietokoneellesi ja avaa tekstinkäsittelyohjelmassa. Venytä kuvaa niin, että se täyttää koko sivun ja tulosta.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat