Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Piparikakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Piparikakku

16.12.2018

Tämä kakku tarjoaa erilaisen tavan nauttia piparkakuista ja tunnelmoida joulua. Jättipipareista syntyy tornimainen täytekakku aaton juhlintaan. Valmista kakku päivää aiemmin, jotta täyte ehtii pehmittää keksit. Näin kakkua voi leikata kuten tavallista täytekakkua. Muottina on käytetty kukan mallista reunavuokaa.

Vinkit:

  • Jos sinulla ei ole isoa piparimuottia, paista kaulitut levyt sellaisinaan. Voit tehdä kuvion myös veitsellä leikkaamalla, esimerkiksi pahvisen mallin avulla.
  • Voit tehdä kakun myös matalampana, jolloin siihen tulee 3-4 isompaa piparkakkua.

Piparkakkutaikina:
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 dl tummaa siirappia
1 ½ rkl kanelia
1 rkl neilikkaa
1 rkl kardemummaa
2 tl pomeranssia
2 tl inkivääriä
2 munaa
1 litra vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Täyte:

6 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g vaniljarahkaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta


Paloittele voi kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri. Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes siirappi kiehahtaa. Kaada kuuma siirappi voin ja sokerin päälle ja sekoita tasaiseksi.

Lisää munat joukkoon huolellisesti sekoittaen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita taikinaan pienissä erissä. Muotoile taikinasta litteä möykky ja anna kovettua jääkaapissa usean tunnin ajan, mielellään yön yli.

Jaa taikina viiteen yhtä suureen osaan. Kauli jokaisesta palasta leivinpaperin päällä levyksi. Älä jätä liian paksuksi, jotta kakusta ei tule kuiva. Taikina ei tartu helposti kiinni, joten jauhoja ei välttämättä tarvita. Leikkaa levystä ison piparkakkumuotin (tai kukan mallisen reunavuoan, halkaisija 17 cm) avulla kuvio. Ota ylimääräiset palat ympäriltä ja kerää ne yhteen. Saat niistä kuudennen kuvion. Viimeisen kuvion ympäriltä jäävistä paloista voi tehdä pieniä piparkakkuja koristeluun. Siirrä piparkakku leivinpapereineen pellille. Paista piparit yksitellen 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä.

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja vaniljakreemijauhe. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on iso pyöreä tylla (koko 13 mm).

Pursota isoja palluroita piparkakkujen reunalle ja täytä keskiosa pursotuksella. Laita piparkakut päällekkäin. Päällimmäiseen piparkakkuun voit tehdä erilaisen pursotuksen ja asettaa siihen pieniä pipareita pystyyn. Anna kakun olla jääkaapissa noin vuorokausi ennen tarjoilua, jotta keksit pehmenevät.

Resepti on julkaistu myös Unelmien Talo&Koti -lehdessä numerossa 11/2018.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- Helppo 12 henkilölle 9

Kategoriat

JouluTäytekakut

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(12)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (9)

Pihkamarja2.1.2019 21:08

@Helena: Vaniljakreemijauhe tukevoittaa kermavaahtoa, jotta se säilyttää paremmin muotonsa pursotettaessa. Joten ilman sitä vaahto on varmaan vähän löysempää, mutta en usko, että sen puuttumisella olisi hirvittävän suurta vaikutusta lopputulokseen. Sitä voi korvata esim. vaniljakastikejauheella, jos kaapissa sattuu sellaista olemaan, ja vaniljan makua sitten vaniljasokerista, jos kreemijauheen jättää pois.

Helena Jaakkola2.1.2019 15:41

Mulla on piparit odottamassa kokoamista, mutta nyt hokasin, ettei mulla ole vaniljakreemijauhetta. Miten sen puuttuminen vaikuttaa täytteeseen ja voiko sitä korvata jollain? Kiitos kivasta ohjeesta ja hyvää uutta vuotta tassuttelijoille 🙂

maris18.12.2018 17:57

Jenni: ei riitä yksi paketti. Laskeskelin, että ohjeen taikina taitaa painaa lähemmäs puolitoista kiloa, joten kolme 500 g:n pakettia on varmasti hyvä varata. 🙂

Jenni Kekkonen18.12.2018 15:21

Jos teen tämän valmispiparitaikinasta niin riittääkö yksi 500g taikina ohjeen kakkuun?

Kinuskikissa17.12.2018 19:08

Kiva, että resepti ilahdutti ja sai jauhopeukalon syyhyämään ainakin Hyvän Haltijalla ja mari-johannalla! 🙂

Tanja80: osa valmistaikinoista on munattomia ja onnistut varmasti tekemään sellaista itsekin, kun haet vegaanisia ohjeita. Toki tätäkin reseptiä voi kokeilla esim. korvaamalla kananmunat (2 kpl) desilitralla hedelmäsosetta. Voit hyvin käyttää tuota isompaa kukkavuokaa. Silloin kakusta tulee matalampi.

maris17.12.2018 18:27

Tanja80: valitsisin ehkä mieluummin jonkun valmiiksi munattoman piparkakkutaikinaohjeen ja tekisin taikinan sillä. Katselin, että Kinuskileipomoista löytyy haulla munattomia piparitaikinoita ja netistä muutoin hakemalla runsaasti lisää.

Tuolla sinun reunavuoallasi onnistuu kyllä, mutta se on sen verran iso, että kovin monta piparkakkua sillä ei tämänkokoisesta taikinasta saa. Ehkä maksimissaan kolme.

Tanja8017.12.2018 11:01

Onnistuisikohan tämä mitenkään munattomana? Ja minulta löytyisi iso kukkareunavuoka noin 29cm halkaisija sekin varmaan kävisi tähän.

mari-johanna17.12.2018 06:50

Kyllä,niin meilläkin!
Tämä on juuri se kakku, mistä mainitsin tuossa vuoden viimeistä arvontaa koskevassa viestissä. Kivasti erilainen, tulee vähällä vaivalla ja on näyttävä!
Ehdoton kyllä!

Hyvän Haltija16.12.2018 23:15

Meidän jouluaaton jälkiruoka on tämä ihana piparikakku!
Kiitos ideasta.

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Piparikakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Piparikakku

16.12.2018

Tämä kakku tarjoaa erilaisen tavan nauttia piparkakuista ja tunnelmoida joulua. Jättipipareista syntyy tornimainen täytekakku aaton juhlintaan. Valmista kakku päivää aiemmin, jotta täyte ehtii pehmittää keksit. Näin kakkua voi leikata kuten tavallista täytekakkua. Muottina on käytetty kukan mallista reunavuokaa.

Vinkit:

  • Jos sinulla ei ole isoa piparimuottia, paista kaulitut levyt sellaisinaan. Voit tehdä kuvion myös veitsellä leikkaamalla, esimerkiksi pahvisen mallin avulla.
  • Voit tehdä kakun myös matalampana, jolloin siihen tulee 3-4 isompaa piparkakkua.

Piparkakkutaikina:
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 dl tummaa siirappia
1 ½ rkl kanelia
1 rkl neilikkaa
1 rkl kardemummaa
2 tl pomeranssia
2 tl inkivääriä
2 munaa
1 litra vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Täyte:

6 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g vaniljarahkaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta


Paloittele voi kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri. Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes siirappi kiehahtaa. Kaada kuuma siirappi voin ja sokerin päälle ja sekoita tasaiseksi.

Lisää munat joukkoon huolellisesti sekoittaen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita taikinaan pienissä erissä. Muotoile taikinasta litteä möykky ja anna kovettua jääkaapissa usean tunnin ajan, mielellään yön yli.

Jaa taikina viiteen yhtä suureen osaan. Kauli jokaisesta palasta leivinpaperin päällä levyksi. Älä jätä liian paksuksi, jotta kakusta ei tule kuiva. Taikina ei tartu helposti kiinni, joten jauhoja ei välttämättä tarvita. Leikkaa levystä ison piparkakkumuotin (tai kukan mallisen reunavuoan, halkaisija 17 cm) avulla kuvio. Ota ylimääräiset palat ympäriltä ja kerää ne yhteen. Saat niistä kuudennen kuvion. Viimeisen kuvion ympäriltä jäävistä paloista voi tehdä pieniä piparkakkuja koristeluun. Siirrä piparkakku leivinpapereineen pellille. Paista piparit yksitellen 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä.

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja vaniljakreemijauhe. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on iso pyöreä tylla (koko 13 mm).

Pursota isoja palluroita piparkakkujen reunalle ja täytä keskiosa pursotuksella. Laita piparkakut päällekkäin. Päällimmäiseen piparkakkuun voit tehdä erilaisen pursotuksen ja asettaa siihen pieniä pipareita pystyyn. Anna kakun olla jääkaapissa noin vuorokausi ennen tarjoilua, jotta keksit pehmenevät.

Resepti on julkaistu myös Unelmien Talo&Koti -lehdessä numerossa 11/2018.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- Helppo 12 henkilölle 9

Kategoriat

JouluTäytekakut

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(12)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (9)

Pihkamarja2.1.2019 21:08

@Helena: Vaniljakreemijauhe tukevoittaa kermavaahtoa, jotta se säilyttää paremmin muotonsa pursotettaessa. Joten ilman sitä vaahto on varmaan vähän löysempää, mutta en usko, että sen puuttumisella olisi hirvittävän suurta vaikutusta lopputulokseen. Sitä voi korvata esim. vaniljakastikejauheella, jos kaapissa sattuu sellaista olemaan, ja vaniljan makua sitten vaniljasokerista, jos kreemijauheen jättää pois.

Helena Jaakkola2.1.2019 15:41

Mulla on piparit odottamassa kokoamista, mutta nyt hokasin, ettei mulla ole vaniljakreemijauhetta. Miten sen puuttuminen vaikuttaa täytteeseen ja voiko sitä korvata jollain? Kiitos kivasta ohjeesta ja hyvää uutta vuotta tassuttelijoille 🙂

maris18.12.2018 17:57

Jenni: ei riitä yksi paketti. Laskeskelin, että ohjeen taikina taitaa painaa lähemmäs puolitoista kiloa, joten kolme 500 g:n pakettia on varmasti hyvä varata. 🙂

Jenni Kekkonen18.12.2018 15:21

Jos teen tämän valmispiparitaikinasta niin riittääkö yksi 500g taikina ohjeen kakkuun?

Kinuskikissa17.12.2018 19:08

Kiva, että resepti ilahdutti ja sai jauhopeukalon syyhyämään ainakin Hyvän Haltijalla ja mari-johannalla! 🙂

Tanja80: osa valmistaikinoista on munattomia ja onnistut varmasti tekemään sellaista itsekin, kun haet vegaanisia ohjeita. Toki tätäkin reseptiä voi kokeilla esim. korvaamalla kananmunat (2 kpl) desilitralla hedelmäsosetta. Voit hyvin käyttää tuota isompaa kukkavuokaa. Silloin kakusta tulee matalampi.

maris17.12.2018 18:27

Tanja80: valitsisin ehkä mieluummin jonkun valmiiksi munattoman piparkakkutaikinaohjeen ja tekisin taikinan sillä. Katselin, että Kinuskileipomoista löytyy haulla munattomia piparitaikinoita ja netistä muutoin hakemalla runsaasti lisää.

Tuolla sinun reunavuoallasi onnistuu kyllä, mutta se on sen verran iso, että kovin monta piparkakkua sillä ei tämänkokoisesta taikinasta saa. Ehkä maksimissaan kolme.

Tanja8017.12.2018 11:01

Onnistuisikohan tämä mitenkään munattomana? Ja minulta löytyisi iso kukkareunavuoka noin 29cm halkaisija sekin varmaan kävisi tähän.

mari-johanna17.12.2018 06:50

Kyllä,niin meilläkin!
Tämä on juuri se kakku, mistä mainitsin tuossa vuoden viimeistä arvontaa koskevassa viestissä. Kivasti erilainen, tulee vähällä vaivalla ja on näyttävä!
Ehdoton kyllä!

Hyvän Haltija16.12.2018 23:15

Meidän jouluaaton jälkiruoka on tämä ihana piparikakku!
Kiitos ideasta.

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa