Kesällä Hesarin ruokasivuilla silmiini osui jäätelökakkuresepti, jonka aineksina käytettiin maapähkinöitä ja kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia. Tällaista ohjetta en voinut ohittaa ilman, että ajatus olisi lähtenyt pyörimään oman jäätelökakkuversion ympärillä. Omassa ohjeessani maapähkinän maku tulee levitteestä, joka on sekoitettu vaniljajäätelön kanssa. Maapähkinäjätskistä tuli sellaisenaankin aika ihanaa… suolainen pähkinä ja makea jäätelö ovat hyvä pari. Kinuskin lisäksi kakussa maistuu myös suklaa. Halusin tehdä ohjeestani täytekakkumaisen pohjakerroksineen. Pikkuoravan kakkua voi siis vallan hyvin tarjota kesäisissä juhlissa täytekakun tilalla. Kannattaa kuitenkin huomioida, että jäätelökakun menekki on aina tavallista kakkua suurempi!