Tämän kakun ideoinnista ja toteutuksesta on kiittäminen kahta innokasta leipuriapulaistani. Suklaan ja vaniljan maut olivat Pikku-Kinuskien oma ehdotus. Minä tein reseptistä sellaisen, että leipominen onnistuu 4-vuotiaiden taidoilla ja voimilla. Pikkuleipurille on huikea elämys, kun on itse osannut tehdä kakun pohjasta koristeluun saakka. Siispä pohjataikinan tekemisessä ei ole vatkausvaihetta lainkaan vaan kaikki ainekset sekoitetaan kauhalla. Vatkainta tarvitaan vain kermavaahtoon ja tässäkin voi jakaa vuoroja kaverin kanssa. 😉

Vihreä koristeluvaahto oli tuliainen ystävän Amerikan reissulta. Sen voi korvata esimerkiksi värjätyllä kermalla tai sokerikreemillä. Koska koristelu on kakun tekemisen luovin vaihe, siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti ja antaa pienten taiteilijoiden kokeilla ja opetella erilaisia tekniikoita. Tämän kakun ristimme viidakkokakuksi, jossa sademetsän vihreät liaanit kietoutuvat värikkään kukkapaljouden ympärille.

Lasten vanilja-suklaakakku

noin 15 hengen kakku

Suklaapohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl ruokosokeria
120 g suklaarouhetta
2 dl vaniljajugurttia
¾ dl rypsiöljyä
3 munaa

Kostutus:
1 – 1 ½ dl maitokaakaota

Täyte:

vaniljavanukastäyte

Reunat:
225 g suklaavohveleita

Koristelu:
pursotettavaa koristevaahtoa
erivärisiä marsipaaneja
koristelugeelejä


Yhdistä kuivat aineet keskenään.


Sekoita joukkoon suklaarouhe, vaniljajugurtti, rypsiöljy ja munat.


Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle n. 30 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Kaavi taikinakulho. 😉

Valmista vanukastäyte.


Leikkaa pohjalevy kahteen osaan. Laita toinen puolikas tarjoilulautaselle. Vinkki: käännä uunipeltiä vasten paistunut puoli ylöspäin. Tälle puolelle kostuke imeytyy helpommin. Kostuta kaakaolla.

Levitä pohjalevylle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen puolikas, kostuta ja levitä loppu täyte.

Asettele vohveleita kakun reunoille.

Koristele päällisen reunat pursotuksilla.

Värikkäät koristeet saat yhdistämällä erivärisiä marsipaaneja tiiviiksi palloksi. Kauli levyksi ja ota kuvioita muoteilla. Jos kakku tulee lahjaksi, voi päälle tehdä nimen kirjainmuoteilla.


Asettele koristeet kakun päälle mahdollisimman lähellä tarjoiluhetkeä, sillä kermatäytteen päällä ne sulavat nopeasti. Viimeistele koristelugeeleillä.