Tällä kakulla juhlittiin tytärteni 6-vuotissynttäreitä joulun alla. Kakussa oli tosi simppelit maut: tumma sokerikakkupohja (vuoka 24-26 cm) ja suklaatäyte (maitosuklaasta). Jätin täytteestä pois vaniljarahkavalmisteen saadakseni siitä vielä yksinkertaisemman. Tämä helppotekoinen täyte on yleensä varma menestys ja sitä on helppo varioida erikoisemmilla makusuklailla. Kostutin maidolla. Tässä listattu kakun koristelussa tarvittuja aineksia:

– Kakun kuorruttamiseen käytin 600 g keltaista sokerimassaa. Massaa jäi kuorruttamisesta yli ja värjäsin sitä oranssiksi Pepin tukkaa varten.
– Kasvot on tehty valkoisesta marsipaanista, jonka sävytin ihonväriseksi sekoittamalla joukkoon hieman oranssia ja ruskeaa väriä.
– Kasvojen yksityiskohtiin tarvitaan seuraavia värejä: valkoista väriä, sinistä, mustaa ja oranssia pastaväriä sekä punaista tomuväriä.
– Eriväriset tilkut on tehty aiempien kakkujen jämäpaloista. Vastaavia värejä löytyy ruokakaupoista saatavista sokerimassa- tai marsipaaniseteistä.
– Kirjaimiin voi käyttää Kick-lakritsia (kirjainten koosta ja nimen pituudesta riippuen 1-2 patukkaa).
– Osien liimaamiseen tarvitset sokerikuorrutetta.

Koristeluohjeet

Kauli värikkäitä sokerimassa/marsipaanipaloja tomusokeroidulla alustalla ohuiksi (n. 1 mm) levyiksi. Leikkaa niistä veitsellä neliskanttisia paloja.

Liimaa tilkut sokerikuorrutteen avulla kakun pintaan.

Vaivaa valkoisen marsipaanin joukkoon hieman ruskeaa ja oranssia väriä, jotta saat siitä ihonvärisen. Pyöritä marsipaanista pallo ja muotoile se kuperaksi. Aseta kakun keskelle.

Paina silmien kohdalle kolot ja pyöritä pieni pallura nenäksi.

Laita silmien kohdalle soikiot palat ja muotoile suu punaisesta marsipaanista/sokerimassasta.

Maalaa silmien päälle laittamasi osat valkoiseksi ja sen päälle ympyrät sinisellä pastavärillä. Keskelle voi tehdä pienet pisteet valkoista. Valkoista tulee myös suun sisälle. Tupsuttele poskiin punaista tomuväriä. Tee pisamat ja kulmakarvat oranssilla. Muotoile korvat ihonvärisestä marsipaanista.

Värjää kuorruttamisen jämäpaloista hiuksiin tarvittava määrä oranssiksi.

Muotoile oranssista massasta Pepille hiukset. Vedä marsipaaniveitsellä pintaan viiltoja.

Tee otsatukka erillisestä palasta. Riko senkin pinta veitsellä viiltäen.

Pyörittele oranssista sokerimassasta kolme ohutta nauhaa. Letitä ne ja leikkaa kahteen osaan.

Kiinnitä Pepille palmikoiksi pään molemmille puolille.

Pehmitä Kick-lakritsia käsissäsi. Pyörittele lakusta pötköjä ja muotoile niistä kirjaimet ja halutessasi ikä.

Hauskoja synttäreitä juhlaväelle! Toivottavat Peppi ja Annika.