Pikkuleipiä tikun muodossa – niin näitä etelä-korealaisia erikoisuuksia voisi kuvailla. Pepero-tankoja myydään sekä kuorruttamattomina että tyypillisesti suklaalla kuorrutettuina. Variaatioita löytyy kuitenkin loputtomiin valkosuklaasta värillisiin kuorrutteisiin ja erilaisiin ripoteltaviin koristeisiin. Nonparellien ja strösselin lisäksi voi käyttää kookoshiutaleita tai hienonnettuja pähkinöitä. Myös suolaisia versioita on saatavilla.
Pepero-tangot ovat Koreassa niin suosittuja, että niitä varten on olemassa oma nimikkopäivä. Pepero-päivää vietetään 11.11., koska päivämäärää näyttää kirjoitettuna neljältä pepero-tikulta. 🙂 Juhlinta muistuttaa ystävänpäivää ja siihen liittyy olennaisesti makeiden herkkujen antaminen lahjaksi ystävien ja rakastavaisten kesken.
Suklaatankojen suosiota ei ole vaikeaa ymmärtää, koska ulkonäkö on hauska. Itse taikinassa ei juuri makua ole, mutta runsas suklaakuorrute takaa sen, että nämä maistuvat perheen pienimmillekin. Oikeastaan on ihme, ettei näitä ole Suomessa vielä nähty.
Tässä on hittiainesta kevään juhliin ja lastenkutsuille! 🎈🪁🎈🪁 🌸 🍀
maris: hienoa, että tekivät kauppansa! Taikina itsessään on melko mauton, joten vaniljaisuuden lisääminen ei ollenkaan hullumpi muutos!