Tässä tosi herkullinen suklaakeksien resepti (kiitos Annalle!), johon saa vaihtelua eri suklaalaaduilla (kts minttusuklaaversio). Suosikkini on tämä tumman ja maitosuklaan yhdistelmä (puolet kumpaakin). Onnistuneen lopputuloksen juju on riittävän lyhyt paistoaika. Keksejä kannattaa pitää uunissa vain niin kauan, että taikina on juuri ja juuri kypsynyt (ei siis missään nimessä kovettunut!). Näin keksit jäävät ihanan pehmeiksi!
Pehmeät suklaakeksit
Kookos-suklaakeksit
Taikinanokareiden koosta riippuen 2-3 pellillistä.
Taikina
250 g voita tai margariinia
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
100 g rouhittua tummaa suklaata
100 g rouhittua maitosuklaata
1 dl kookoshiutaleita *)
*) Kookoshiutaleet voi korvata kaurahiutaleilla, mantelirouheella tai -lastuilla tai muilla rouhituilla pähkinöillä.
Kumppanit
Sulata voi/margariini kattilassa.
Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola.
Sekoita hieman jäähtyneeseen margariinisulaan sokerit. Lisää joukkoon munat vispilällä sekoittaen.
Lisää jauhoseos, rouhittu suklaa ja kookoshiutaleet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Nostele lusikalla tai sormilla pyöritellen lihapullan kokoisia nokareita pellille. Jätä leviämisvaraa. Paista 175 asteessa n. 10 min.
Kokeile myös näitä
Kommentit (204)
Ei kommentteja.
Kinuskigalleria (2)
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5352 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2611 tassutusta
Mokkapalat
2340 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1368 tassutusta