Amerikkalaista ”herkkuosastoa” ei voi ohittaa mainitsematta jenkkien rakastamaa maapähkinävoita. Se koostuu yksinkertaisimmillaan paahdetuista, hienoksi jauhetuista maapähkinöistä. Valmiit tuotteet sisältävät usein myös suolaa ja mahdollisesti kasviöljyä. Maapähkinävoita voi tehdä itsekin, reseptiä voi tutkailla esimerkiksi Leivontaa rakkaudella -leipomosta.
Jenkit käyttävät maapähkinävoita levitteenä, ruoanlaitossa ja leivonnassa. Leivonnassa sitä käytetään esimerkiksi makeisissa, pikkuleivissä, kakuissa, piirakoissa… Tuskin löytyy leivonnaista, johon sitä ei olisi keksitty ujuttaa. Kinuskileipomoissakin on useita maapähkinävoita sisältäviä reseptejä. Löydät ne klikkaamalla itsesi leipomoihin ja kirjoittamalla sanahaku-kenttään ”maapähkinävoi”.
Jenkkiteemaa kakussa edustaa myös pohja, joka on erittäin suklainen ja sopivasti tahmea. Jos ei välitä maapähkinän mausta tai haluaa yksinkertaistaa ohjetta, voi täytekerroksen skipata kokonaan. Brownie-taikina toimii nimittäin erittäin hyvin sellaisenaan vaniljaisen kermavaahdon (tai jäätelön) kera. Kermavaahdon voi lisätä kakkuun myös pursottaen. Idea lippukoristelusta on napattu sivustolla www.allyou.com bongaamistani leivoksista.
Pikkukokki12: kiva, että laitoit kuvankin! On aina mieluisaa nähdä, minkälaisia versioita te teette. Kakku on tosiaan tuhtia tavaraa, nälkä talttuu pienemmälläkin biitillä. 🙂
Erika: sinun kysymyksesi meni näköjään ohi silmien ja asia ei liene enää ajankohtainen. Melkoisesti soveltamista tässä on, jos vegaanista miettii. Käyttämällä vastaavia korvaavia tuotteita ja hyödyntämällä tämän sivun vinkkejä voisi toki onnistua: https://www.kinuskikissa.fi/vinkkeja-erityisruokavalioihin/.