Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Peanut Butter Cake

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Peanut Butter Cake

6.3.2015

peanut-butter-cake-2

peanut-butter-cake-3

Amerikkalaista ”herkkuosastoa” ei voi ohittaa mainitsematta jenkkien rakastamaa maapähkinävoita. Se koostuu yksinkertaisimmillaan paahdetuista, hienoksi jauhetuista maapähkinöistä. Valmiit tuotteet sisältävät usein myös suolaa ja mahdollisesti kasviöljyä. Maapähkinävoita voi tehdä itsekin, reseptiä voi tutkailla esimerkiksi Leivontaa rakkaudella -leipomosta.

Jenkit käyttävät maapähkinävoita levitteenä, ruoanlaitossa ja leivonnassa. Leivonnassa sitä käytetään esimerkiksi makeisissa, pikkuleivissä, kakuissa, piirakoissa… Tuskin löytyy leivonnaista, johon sitä ei olisi keksitty ujuttaa. Kinuskileipomoissakin on useita maapähkinävoita sisältäviä reseptejä. Löydät ne klikkaamalla itsesi leipomoihin ja kirjoittamalla sanahaku-kenttään ”maapähkinävoi”.

Jenkkiteemaa kakussa edustaa myös pohja, joka on erittäin suklainen ja sopivasti tahmea. Jos ei välitä maapähkinän mausta tai haluaa yksinkertaistaa ohjetta, voi täytekerroksen skipata kokonaan. Brownie-taikina toimii nimittäin erittäin hyvin sellaisenaan vaniljaisen kermavaahdon (tai jäätelön) kera. Kermavaahdon voi lisätä kakkuun myös pursottaen. Idea lippukoristelusta on napattu sivustolla www.allyou.com bongaamistani leivoksista.

Amerikka-kakku maapähkinävoilla

Brownie-taikina:
150 g voita
100 g tummaa suklaata
2 ¼ dl sokeria
pari hyppysellistä suolaa
2 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
2 pientä munaa
2 ¼ dl vehnäjauhoja

Maapähkinätäyte:
2 dl vispikermaa
300 g Philadelphia-tuorejuustoa
230 g (n. 2 dl) maapähkinävoita
2 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
ripaus suolaa
1 dl tomusokeria
½ dl vaniljakreemijauhetta

Pinnalle:
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
pensasmustikoita
pursotettavaa mansikkahilloa


Vuoraa kakkuvuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla.

Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää suklaapalat. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää yksitellen loput ainekset. Kaada taikina vuoan pohjalle.

kaura_brownies-vaihe peanut-butter-kakku

Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Pohja saa jäädä sisältä hieman taikinaiseksi. Anna jäähtyä.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Yhdistä tuorejuusto ja maapähkinävoi vatkaimella sekoittaen. Lisää vaniljauute, suola ja tomusokeri. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe.

peanut-butter-kakku-2 peanut-butter-kakku-3
peanut-butter-kakku-vaihe peanut-butter-kakku-5

Levitä täyte vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

peanut-butter-kakku-6 peanut-butter-kakku-7

Nosta kakku vuoasta leivinpaperin avulla.

Mittaa kulhoon kerma ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi siivilöimällä samalla joukkoon vaniljakreemijauhe. Levitä kermavaahto palettiveitsen tai leveän lastan avulla kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi.

peanut-butter-kakku-8 peanut-butter-kakku-9

Siirrä kakku leivinpaperin päältä tarjoilulautaselle. Asettele kermavaahdon päälle pensasmustikoita. Pursota raidat mansikkahillolla.

peanut-butter-kakku-10 peanut-butter-kakku-11

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 18

Avainsanat

Amerikka-herkutSuklaakakku

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougatSuklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutMakuja maailmalta

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Tykkäsitkö?

(8)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (18)

Kinuskikissa28.1.2019 19:07

Pikkukokki12: kiva, että laitoit kuvankin! On aina mieluisaa nähdä, minkälaisia versioita te teette. Kakku on tosiaan tuhtia tavaraa, nälkä talttuu pienemmälläkin biitillä. 🙂

Erika: sinun kysymyksesi meni näköjään ohi silmien ja asia ei liene enää ajankohtainen. Melkoisesti soveltamista tässä on, jos vegaanista miettii. Käyttämällä vastaavia korvaavia tuotteita ja hyödyntämällä tämän sivun vinkkejä voisi toki onnistua: https://www.kinuskikissa.fi/vinkkeja-erityisruokavalioihin/.

Pikkukokki1227.1.2019 15:55

Olipas tuhti kakku! Huhhuh! Tuli melkein huono olo, mutta tosi hyvää oli. Meillä jakautui erilaisia mielipiteitä, minä, isä ja äiti pidimme, mutta siskoni ei niinkään pitänyt, koska siinä oli pähkinää, mutta maapähkinän maku ei silti ollut liian voimakas vaan meidän muiden mieleen tosi miellyttävä, ei liikaa eikä liian vähän. Pohja oli tietenkiin hyvää, koska brownie on ihanaa, muuten tosi tuhti kakku, ei jaksanut monta palaa syödä. Koristelin kakun Suomen lipun näköiseksi. 😊👍

Erika Sivonen21.11.2018 10:57

Olisiko vinkkejä tämän toteuttamiseen vegaanisena?

Kinuskikissa10.11.2015 00:24

Vau, hienoa kuulla HeidiA-! 🙂

HeidiA-8.11.2015 17:27

Tein näitä kakkuja kaksi kappaletta ystäväni 25-v jenkkiteemaisille synttäreille 🙂 päivänsankari oli pähkinäallergikko, joten hieman sovelsin. Maapähkinävoin sijasta laitoin appelsiinituorejuustoa ja lisäksi kostutin pohjaa appelsiinimehulla että tulee raikas maku. Aivan ihana kakku, ja helppo tällaisen aloittelijankin tehdä, kiitos tästä ohjeesta. Vieraat olivat aivan myytyjä 🙂

Kinuskikissa13.4.2015 21:52

Kiitos Telma mukavasta palautteesta! 🙂

Telma13.4.2015 21:09

Kakku keräsi runsaasti kehuja ja syötiin nopsaan. Yleisin kommentti oli, ettei kakku ole liian makea ja siksi niin hyvää. Browniespohja ei vettynyt liiaksi vaikka tein kakun jo edellisenä päivänä. Pohja on aika paksu suhteessa maapähkinävoitäytteeseen mutta tähän kakkuun se paksu pohja mielestäni sopii. Suosittelen 🙂

Kinuskikissa30.3.2015 19:53

Telma: ei ole kokemusta, mutta uskon säilyvän hyvin seuraavaan päivään.

Telma30.3.2015 15:53

Tätä kakkua täytyy ehdottomasti kokeilla,sillä maapähkinävoi on lemppariani 🙂 Tietääkö kukaan kuinka paljon brownie-pohja kärsii siitä,jos kakun tekee jo edellisenä päivänä? Pelkään pohjan siis vettyvän liikaa yön aikana.Onko kokemuksia millaista pohja on vielä aeuraavana päivänä?

Nalle7.3.2015 22:00

näyttää ja kuulostaa niin hyvälle..harmi kun on pähkinäallergiaa..

Kinuskigalleria (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Peanut Butter Cake

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Peanut Butter Cake

6.3.2015

peanut-butter-cake-2

peanut-butter-cake-3

Amerikkalaista ”herkkuosastoa” ei voi ohittaa mainitsematta jenkkien rakastamaa maapähkinävoita. Se koostuu yksinkertaisimmillaan paahdetuista, hienoksi jauhetuista maapähkinöistä. Valmiit tuotteet sisältävät usein myös suolaa ja mahdollisesti kasviöljyä. Maapähkinävoita voi tehdä itsekin, reseptiä voi tutkailla esimerkiksi Leivontaa rakkaudella -leipomosta.

Jenkit käyttävät maapähkinävoita levitteenä, ruoanlaitossa ja leivonnassa. Leivonnassa sitä käytetään esimerkiksi makeisissa, pikkuleivissä, kakuissa, piirakoissa… Tuskin löytyy leivonnaista, johon sitä ei olisi keksitty ujuttaa. Kinuskileipomoissakin on useita maapähkinävoita sisältäviä reseptejä. Löydät ne klikkaamalla itsesi leipomoihin ja kirjoittamalla sanahaku-kenttään ”maapähkinävoi”.

Jenkkiteemaa kakussa edustaa myös pohja, joka on erittäin suklainen ja sopivasti tahmea. Jos ei välitä maapähkinän mausta tai haluaa yksinkertaistaa ohjetta, voi täytekerroksen skipata kokonaan. Brownie-taikina toimii nimittäin erittäin hyvin sellaisenaan vaniljaisen kermavaahdon (tai jäätelön) kera. Kermavaahdon voi lisätä kakkuun myös pursottaen. Idea lippukoristelusta on napattu sivustolla www.allyou.com bongaamistani leivoksista.

Amerikka-kakku maapähkinävoilla

Brownie-taikina:
150 g voita
100 g tummaa suklaata
2 ¼ dl sokeria
pari hyppysellistä suolaa
2 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
2 pientä munaa
2 ¼ dl vehnäjauhoja

Maapähkinätäyte:
2 dl vispikermaa
300 g Philadelphia-tuorejuustoa
230 g (n. 2 dl) maapähkinävoita
2 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
ripaus suolaa
1 dl tomusokeria
½ dl vaniljakreemijauhetta

Pinnalle:
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
pensasmustikoita
pursotettavaa mansikkahilloa


Vuoraa kakkuvuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla.

Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää suklaapalat. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää yksitellen loput ainekset. Kaada taikina vuoan pohjalle.

kaura_brownies-vaihe peanut-butter-kakku

Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Pohja saa jäädä sisältä hieman taikinaiseksi. Anna jäähtyä.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Yhdistä tuorejuusto ja maapähkinävoi vatkaimella sekoittaen. Lisää vaniljauute, suola ja tomusokeri. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe.

peanut-butter-kakku-2 peanut-butter-kakku-3
peanut-butter-kakku-vaihe peanut-butter-kakku-5

Levitä täyte vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

peanut-butter-kakku-6 peanut-butter-kakku-7

Nosta kakku vuoasta leivinpaperin avulla.

Mittaa kulhoon kerma ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi siivilöimällä samalla joukkoon vaniljakreemijauhe. Levitä kermavaahto palettiveitsen tai leveän lastan avulla kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi.

peanut-butter-kakku-8 peanut-butter-kakku-9

Siirrä kakku leivinpaperin päältä tarjoilulautaselle. Asettele kermavaahdon päälle pensasmustikoita. Pursota raidat mansikkahillolla.

peanut-butter-kakku-10 peanut-butter-kakku-11

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 18

Avainsanat

Amerikka-herkutSuklaakakku

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougatSuklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutMakuja maailmalta

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Tykkäsitkö?

(8)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (18)

Kinuskikissa28.1.2019 19:07

Pikkukokki12: kiva, että laitoit kuvankin! On aina mieluisaa nähdä, minkälaisia versioita te teette. Kakku on tosiaan tuhtia tavaraa, nälkä talttuu pienemmälläkin biitillä. 🙂

Erika: sinun kysymyksesi meni näköjään ohi silmien ja asia ei liene enää ajankohtainen. Melkoisesti soveltamista tässä on, jos vegaanista miettii. Käyttämällä vastaavia korvaavia tuotteita ja hyödyntämällä tämän sivun vinkkejä voisi toki onnistua: https://www.kinuskikissa.fi/vinkkeja-erityisruokavalioihin/.

Pikkukokki1227.1.2019 15:55

Olipas tuhti kakku! Huhhuh! Tuli melkein huono olo, mutta tosi hyvää oli. Meillä jakautui erilaisia mielipiteitä, minä, isä ja äiti pidimme, mutta siskoni ei niinkään pitänyt, koska siinä oli pähkinää, mutta maapähkinän maku ei silti ollut liian voimakas vaan meidän muiden mieleen tosi miellyttävä, ei liikaa eikä liian vähän. Pohja oli tietenkiin hyvää, koska brownie on ihanaa, muuten tosi tuhti kakku, ei jaksanut monta palaa syödä. Koristelin kakun Suomen lipun näköiseksi. 😊👍

Erika Sivonen21.11.2018 10:57

Olisiko vinkkejä tämän toteuttamiseen vegaanisena?

Kinuskikissa10.11.2015 00:24

Vau, hienoa kuulla HeidiA-! 🙂

HeidiA-8.11.2015 17:27

Tein näitä kakkuja kaksi kappaletta ystäväni 25-v jenkkiteemaisille synttäreille 🙂 päivänsankari oli pähkinäallergikko, joten hieman sovelsin. Maapähkinävoin sijasta laitoin appelsiinituorejuustoa ja lisäksi kostutin pohjaa appelsiinimehulla että tulee raikas maku. Aivan ihana kakku, ja helppo tällaisen aloittelijankin tehdä, kiitos tästä ohjeesta. Vieraat olivat aivan myytyjä 🙂

Kinuskikissa13.4.2015 21:52

Kiitos Telma mukavasta palautteesta! 🙂

Telma13.4.2015 21:09

Kakku keräsi runsaasti kehuja ja syötiin nopsaan. Yleisin kommentti oli, ettei kakku ole liian makea ja siksi niin hyvää. Browniespohja ei vettynyt liiaksi vaikka tein kakun jo edellisenä päivänä. Pohja on aika paksu suhteessa maapähkinävoitäytteeseen mutta tähän kakkuun se paksu pohja mielestäni sopii. Suosittelen 🙂

Kinuskikissa30.3.2015 19:53

Telma: ei ole kokemusta, mutta uskon säilyvän hyvin seuraavaan päivään.

Telma30.3.2015 15:53

Tätä kakkua täytyy ehdottomasti kokeilla,sillä maapähkinävoi on lemppariani 🙂 Tietääkö kukaan kuinka paljon brownie-pohja kärsii siitä,jos kakun tekee jo edellisenä päivänä? Pelkään pohjan siis vettyvän liikaa yön aikana.Onko kokemuksia millaista pohja on vielä aeuraavana päivänä?

Nalle7.3.2015 22:00

näyttää ja kuulostaa niin hyvälle..harmi kun on pähkinäallergiaa..

Kinuskigalleria (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa