Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Parsa-pekonipiirakka

9.6.2014

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/parsa-pekonipiirakka.jpg
90 min Helppo 10 henkilölle 5

Avainsanat

Parsapiirakka

Ainesosat

ParsaTäysjyvä/ruis

Kategoriat

KesäKevätSuolaiset piirakat

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(4)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
10HENKILÖLLE 10 HENKILÖLLE
10 henkilölle

Pohja

4 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl kauraleseitä

150 g voita tai margariinia

1/2 dl vettä

Täyte

170 g pekonia

1 sipuli

3 dl kevytkermaa

3 munaa

3 dl parmesaaniraastetta

2 rkl valkoviinietikkaa

1 tl kuivattua rakuunaa

1/2 tl suolaa

rouhittua valkopippuria

12 vihreää tankoparsaa

Tarvikkeet

piirakkavuoka (24 cm)   

undefined

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
10HENKILÖLLE 10 HENKILÖLLE
10 henkilölle

Pohja

4 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl kauraleseitä

150 g voita tai margariinia

1/2 dl vettä

Täyte

170 g pekonia

1 sipuli

3 dl kevytkermaa

3 munaa

3 dl parmesaaniraastetta

2 rkl valkoviinietikkaa

1 tl kuivattua rakuunaa

1/2 tl suolaa

rouhittua valkopippuria

12 vihreää tankoparsaa

Tarvikkeet

piirakkavuoka (24 cm)   

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi!

POHJA. Sekoita vehnäjauhot ja kauraleseet kulhossa. Lisää voi ja nypi sekaisin. Sekoita joukkoon vesi.

Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 – 26 cm) pohjalle ja reunoille.

TÄYTE. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista pannulla rapeaksi.

Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetken aikaa pannulla öljytilkassa.

Sekoita kaikki täyteainekset parsaa lukuun ottamatta keskenään. Kaada seos pohjan päälle.

Leikkaa parsat tyviosasta lyhyemmiksi, jotta saat ne sopimaan vuokaan. Kovakuorisista ja paksuista parsoista kannattaa myös poistaa hieman kuorta.

Asettele parsat täytteen pinnalle.

Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes parsat ovat pehmeitä ja täyte hyytynyt. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla, kun se on saanut kevyesti väriä.

 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/05/juhlava-kinkkupiirakka-resepti.jpgJuhlava kinkkupiirakka
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-domino-keksikakku-resepti-1_400x400.jpgVaaleanpunainen Domino-keksikakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vanilja-raparperimuffinssit-resepti_400x400.jpgRaparperi-vaniljamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_munkkitassut-resepti-1_400x400.jpgMunkkitassut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_miljonaarin-donitsit-resepti-1_400x400.jpgMiljonäärin donitsit
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kukkaleivokset-resepti_400x400.jpgKukkaleivokset
12
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CDL1605.jpegKakkutuethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/03-0-0095.jpegWiltonin shottilasivuokahttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/TNP26.jpegKaveripussit ja muut juhlatarvikkeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/6ED925DD-5145-4D50-B822-5EB5F87F5939.jpegKinuskikissan kirjathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/GRL116.jpegViirinauhat ja köynnöksethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/HSblat.jpegSilikoniset koristelumuotit
Näytä lisää

Kommentit (5)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskikissa
20.4.2016 14:24

jone: piirakat tapaavat kestää hyvin pakastuksen, enkä usko, että tämä tekee poikkeusta. 🙂

jone
19.4.2016 20:19

Hei,
Osaatko sanoa, miten tämä piirakka käyttäytyy pakastimessa? 🙂
Kiitos!
-Jonna

Marjut66
Kinuskileipomo Marjut66
16.6.2014 08:54

Tätä ajattelin juhannukseksi väsätä, olen joskus pekonipiirakkaa tehnyt mutta en tällä ohjeella. Parsa on myös ehdoton lemppari!

Patarouva
13.6.2014 20:09

Huomenissa tehdään parsapiirakkaa. Vedettiin pitkää tikkua, kumpi resepti otetaan. Vaikka Juustoinen parsapiirakka on jo aiemmin hyväksi koettu, niin ”pitkä tikku” valitsi kuitenkin tämän uuden pekonisen 😉 Täytyyhän uusi päästä testaamaan. Näyttää herkulliselta. 🙂

Tää-Haikuri
10.6.2014 18:18

Mmmmielenkiintoinen makuyhdistelmä, tätä pakko kokeilla. Olin aiemmin tosi ennakkoluuloinen pekonia kohtaan. Sitten opin, että pointtina on paistaa se niin rapsakaksi, että mahdollisimman paljon rasvaa paistuu pois. Ei siitä kevyttä saa millään, mutta pienikin määrä tuo kummasti aromia ruokaan.

Kinuskigalleria (0)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

Ei galleriakuvia.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä

Maailman paras mutakakku
2829 tähteä

Mokkapalat
2571 tähteä

Brookies
1819 tähteä

Britakakku
1527 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa