parsa-pekonipiirakka

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kauraleseitä
150 g voita tai margariinia
½ dl vettä

Täyte:

170 g pekonia
1 sipuli
3 dl kevytkermaa
3 munaa
3 dl parmesaaniraastetta
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl kuivattua rakuunaa
½ tl suolaa
rouhittua valkopippuria
12 vihreää tankoparsaa


Sekoita vehnäjauhot ja kauraleseet kulhossa. Lisää voi ja nypi sekaisin. Sekoita joukkoon vesi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 – 26 cm) pohjalle ja reunoille.

Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista pannulla rapeaksi.

Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetken aikaa pannulla öljytilkassa. Sekoita kaikki täyteainekset parsaa lukuun ottamatta keskenään. Kaada seos pohjan päälle.

Leikkaa parsat tyviosasta lyhyemmiksi, jotta saat ne sopimaan vuokaan. Kovakuorisista ja paksuista parsoista kannattaa myös poistaa hieman kuorta. Asettele parsat täytteen pinnalle.

Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes parsat ovat pehmeitä ja täyte hyytynyt. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla, kun se on saanut kevyesti väriä.