parmesankeksit

Parmesan-keksien ohje on tämän vuotisesta Kaikkien aikojen Joulu -lehdestä. Parhaimmillaan ja pehmeimmillään nämä ovat tuoreina tai mielellään saman päivän aikana leivottuina.

 

Parmesan-juustokeksit

Taikina:
3 dl parmesan-raastetta
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl seesaminsiemeniä
125 g voita tai margariinia
1 muna

Pinnalle:
½ dl parmesan-raastetta
seesaminsiemeniä

00aa

Raasta parmesan-juusto. Sekoita keskenään juustoraaste, vehnäjauhot ja seesaminsiemenet. Paloittele voi joukkoon ja nypi sekaisin muiden aineiden kanssa. Lisää muna ja vaivaa tasaiseksi.

Nosta taikinanokareita pellille leivinpaperin päälle ja painele jauhotetuilla sormilla noin 1 cm paksuiksi kekseiksi. Ripottele pinnalle parmesan-raastetta ja seesaminsiemeniä.

Paista 200 asteessa 12 – 15 minuuttia.

parmesankeksit_1

parmesankeksit_2

parmesankeksit_3