Uunista tulvahtavat tuoksut lupailevat, että jotain hyvää on tulossa. Ja mitä sieltä tulee? Näyttää perinteiseltä kuivakakulta, mutta maistuu suussa sulavan herkullisesti parmesaanilta. Ah! Tämä suolainen kahvipöytätarjottava istuu hyvin piiraiden ja voileipäkakkujen rinnalle. Kakku kannattaa koristella siten, että vieraat arvaavat kakun olevan suolainen tarjottava: yrtit, parmesaanilastut ja pinjansiemenet käyvät hyvin.
Vinkki: Sopii hyvin pakastettavaksi!
Taikina:
200 g parmesaanijuustoa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
¾ dl timjamisilppua
2 munaa
200 g turkkilaista jogurttia
1 dl oliiviöljyä
Pinnalle:
timjaminoksia
Raasta parmesaani karkeaksi raasteeksi. Sekoita parmesaaniraaste, vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, mustapippuri ja silputtu timjami keskenään. Lisää munat, jogurtti ja oliiviöljy. Vaivaa kädellä tasaiseksi.
Voitele ja jauhota vehnäjauhoilla kakkuvuoka (tilavuus n. 1 ½ litraa). Kaavi taikina vuokaan.
Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Kumoa pian paiston jälkeen. Koristele ennen tarjoilua timjaminoksilla.
Apila: Kaikki vaihtoehdot käyvät. Kommenttien perusteella kakun pakastaminenkin onnistuu hyvin. 🙂