Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Parmesaanikakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Parmesaanikakku

30.4.2013

Uunista tulvahtavat tuoksut lupailevat, että jotain hyvää on tulossa. Ja mitä sieltä tulee? Näyttää perinteiseltä kuivakakulta, mutta maistuu suussa sulavan herkullisesti parmesaanilta. Ah! Tämä suolainen kahvipöytätarjottava istuu hyvin piiraiden ja voileipäkakkujen rinnalle. Kakku kannattaa koristella siten, että vieraat arvaavat kakun olevan suolainen tarjottava: yrtit, parmesaanilastut ja pinjansiemenet käyvät hyvin.

Vinkki: Sopii hyvin pakastettavaksi!

Taikina:
200 g parmesaanijuustoa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
¾ dl timjamisilppua
2 munaa
200 g turkkilaista jogurttia
1 dl oliiviöljyä

Pinnalle:
timjaminoksia


Raasta parmesaani karkeaksi raasteeksi. Sekoita parmesaaniraaste, vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, mustapippuri ja silputtu timjami keskenään. Lisää munat, jogurtti ja oliiviöljy. Vaivaa kädellä tasaiseksi.

parmesaanikakku-vaihe-2

Voitele ja jauhota vehnäjauhoilla kakkuvuoka (tilavuus n. 1 ½ litraa). Kaavi taikina vuokaan.

parmesaanikakku-vaihe

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Kumoa pian paiston jälkeen. Koristele ennen tarjoilua timjaminoksilla.

parmesaanikakku-vaihe-3

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 20 henkilölle 69

Avainsanat

Jouluinen suolapalaJuhannusJuhannuskakkuKasvispiirakkaPikkujoulutRetkieväs

Kategoriat

Helpot ja nopeatKahvikakutMuut suolapalatSuolaiset piirakat

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

(18)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (69)

Kinuskiemo20.1.2020 17:53

Apila: Kaikki vaihtoehdot käyvät. Kommenttien perusteella kakun pakastaminenkin onnistuu hyvin. 🙂

Apila20.1.2020 17:36

Onko parmesaanikakku tarkoitus tarjota uunilämpimänä vai voiko sen tarjoilla huoneen lämpöisenä/jääkaappikylmänä?

Kinuskiemo6.9.2019 13:29

sarahvi: Kyllä voi. Rakenteeltaan samanlainen kakku syntyy, enkä usko, että maussakaan isoa eroa on. 🙂

sarahwi6.9.2019 11:19

Voiskohan turkkilaista jogurttia korvata piimällä? Sitä ois ylimääräisenä jääkaapissa ja unohin turkkilaista ostaa..

Kinuskikissa21.1.2019 09:20

Kiitos ihanasta palautteesta, Essu! ♥♥♥

Essu19.1.2019 09:47

Ihan mahtava kakku! Toimii hyvin myös rosmariinilla ja jopa kuivatuilla yrteillä/yrttisekoituksella, jos tuoreita ei satu olla sillä hetkellä kun himo yllättää. Kaikki jääkaapissa olevat juustonkannikat voi käyttää tähän, kunhan eivät ole ihan mauttominta Edamia. Ranskankermaa olen laittanut jogurtin sijaan joskus. Tähän kakkuun tulee todellakin himo, mutta onneksi se on helppo ja nopea tyydyttää leipomalla! Kiitos😋!!

Kinuskikissa30.12.2018 22:49

Kiitos Vanillacherry – mukavaa, että maistui! 🙂

Vanillacherry29.12.2018 17:08

Ai ai – tämä oli niin hyvää että kamerakaan ei ennättänyt joulupöytään ennen kuin kakku oli jo kadonnut 😀 Ensi kertaan paremmalla ikuistusonnella, tätä herkkua tullaan meillä tekemään varmasti uudelleen!

Marjut7920.11.2018 21:44

Mitähän tein väärin kun parmesaanikakkuni ei irronnut vuoasta kunnolla?
Yritinköhän kuitenkin kumota liian pian paiston jälkeen?

mari-johanna30.11.2017 06:31

Anniina L: Kinuskikissa on jo vinkkiinkin laittanut, että sopii hyvin pakastettavaksi, joten uskon sen siellä kyllä säilyvän muutamia viikkoja oikein hyvin. 🙂
Ehkä pidempäänkin, mutta koska koska meillä ei juuri herkut pakkasta koskaan näe, arvoisa makuraati maistelee kaiken, niin en varmuudella uskalla itse luvata. 🙂
Joskus olen jostain lukenut, että pakastaminen muuttaa ruokien makuja, mutta eiköhän tuossa ole kyse siitä, jos leivonnainen/ruoka unohtuu pakastimeen kuukausien ajaksi.Niinhän sitä sanotaan että juustoraastetta voi sellaisenaan pakastaa joten miksei sitten tätä kakkua.
Rohkeasti vaan pakkaseen kakku! 🙂

Kinuskigalleria (4)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Parmesaanikakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Parmesaanikakku

30.4.2013

Uunista tulvahtavat tuoksut lupailevat, että jotain hyvää on tulossa. Ja mitä sieltä tulee? Näyttää perinteiseltä kuivakakulta, mutta maistuu suussa sulavan herkullisesti parmesaanilta. Ah! Tämä suolainen kahvipöytätarjottava istuu hyvin piiraiden ja voileipäkakkujen rinnalle. Kakku kannattaa koristella siten, että vieraat arvaavat kakun olevan suolainen tarjottava: yrtit, parmesaanilastut ja pinjansiemenet käyvät hyvin.

Vinkki: Sopii hyvin pakastettavaksi!

Taikina:
200 g parmesaanijuustoa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
¾ dl timjamisilppua
2 munaa
200 g turkkilaista jogurttia
1 dl oliiviöljyä

Pinnalle:
timjaminoksia


Raasta parmesaani karkeaksi raasteeksi. Sekoita parmesaaniraaste, vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, mustapippuri ja silputtu timjami keskenään. Lisää munat, jogurtti ja oliiviöljy. Vaivaa kädellä tasaiseksi.

parmesaanikakku-vaihe-2

Voitele ja jauhota vehnäjauhoilla kakkuvuoka (tilavuus n. 1 ½ litraa). Kaavi taikina vuokaan.

parmesaanikakku-vaihe

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Kumoa pian paiston jälkeen. Koristele ennen tarjoilua timjaminoksilla.

parmesaanikakku-vaihe-3

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 20 henkilölle 69

Avainsanat

Jouluinen suolapalaJuhannusJuhannuskakkuKasvispiirakkaPikkujoulutRetkieväs

Kategoriat

Helpot ja nopeatKahvikakutMuut suolapalatSuolaiset piirakat

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

(18)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (69)

Kinuskiemo20.1.2020 17:53

Apila: Kaikki vaihtoehdot käyvät. Kommenttien perusteella kakun pakastaminenkin onnistuu hyvin. 🙂

Apila20.1.2020 17:36

Onko parmesaanikakku tarkoitus tarjota uunilämpimänä vai voiko sen tarjoilla huoneen lämpöisenä/jääkaappikylmänä?

Kinuskiemo6.9.2019 13:29

sarahvi: Kyllä voi. Rakenteeltaan samanlainen kakku syntyy, enkä usko, että maussakaan isoa eroa on. 🙂

sarahwi6.9.2019 11:19

Voiskohan turkkilaista jogurttia korvata piimällä? Sitä ois ylimääräisenä jääkaapissa ja unohin turkkilaista ostaa..

Kinuskikissa21.1.2019 09:20

Kiitos ihanasta palautteesta, Essu! ♥♥♥

Essu19.1.2019 09:47

Ihan mahtava kakku! Toimii hyvin myös rosmariinilla ja jopa kuivatuilla yrteillä/yrttisekoituksella, jos tuoreita ei satu olla sillä hetkellä kun himo yllättää. Kaikki jääkaapissa olevat juustonkannikat voi käyttää tähän, kunhan eivät ole ihan mauttominta Edamia. Ranskankermaa olen laittanut jogurtin sijaan joskus. Tähän kakkuun tulee todellakin himo, mutta onneksi se on helppo ja nopea tyydyttää leipomalla! Kiitos😋!!

Kinuskikissa30.12.2018 22:49

Kiitos Vanillacherry – mukavaa, että maistui! 🙂

Vanillacherry29.12.2018 17:08

Ai ai – tämä oli niin hyvää että kamerakaan ei ennättänyt joulupöytään ennen kuin kakku oli jo kadonnut 😀 Ensi kertaan paremmalla ikuistusonnella, tätä herkkua tullaan meillä tekemään varmasti uudelleen!

Marjut7920.11.2018 21:44

Mitähän tein väärin kun parmesaanikakkuni ei irronnut vuoasta kunnolla?
Yritinköhän kuitenkin kumota liian pian paiston jälkeen?

mari-johanna30.11.2017 06:31

Anniina L: Kinuskikissa on jo vinkkiinkin laittanut, että sopii hyvin pakastettavaksi, joten uskon sen siellä kyllä säilyvän muutamia viikkoja oikein hyvin. 🙂
Ehkä pidempäänkin, mutta koska koska meillä ei juuri herkut pakkasta koskaan näe, arvoisa makuraati maistelee kaiken, niin en varmuudella uskalla itse luvata. 🙂
Joskus olen jostain lukenut, että pakastaminen muuttaa ruokien makuja, mutta eiköhän tuossa ole kyse siitä, jos leivonnainen/ruoka unohtuu pakastimeen kuukausien ajaksi.Niinhän sitä sanotaan että juustoraastetta voi sellaisenaan pakastaa joten miksei sitten tätä kakkua.
Rohkeasti vaan pakkaseen kakku! 🙂

Kinuskigalleria (4)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa