Löysin tämän houkuttelevan chocolate chip cookie -muunnelman selaillessani amerikkalaisia leivontasivustoja. Kerta toisensa jälkeen törmäsin näihin erikoisuuksiin, joita cookie-fanit leipovat nyt innokkaasti. Nimi viittaa keksien hauskaan valmistustapaan, jossa ne lässäytetään peltiä ravistelemalla tai pamauttamalla useaan otteeseen paiston aikana. Tämä saa aikaan aaltomaisen efektin keksin reunoille.

Nämä keksit ovat jättimäisiä – yksi edellytys tekniikan onnistumiselle. Mutta ei vain ulkonäkö, vaan myös rakenne! Näin paistettuina keksit leviävät ihanan ohuiksi. Reuna on rapea ja sisus hieman sitkeä – juuri niin kuin aidoissa amerikkalaisissa cookieissa kuuluu ollakin! Kekseistä voi leikata kapeita paloja, jos tarjolla on muutakin makeaa.

Pan Banging Cookiet ovat lähtöisin Sarah Kiefferin kirjasta The Vanilla Bean Baking Book. Testasin tekniikkaa hieman erilaisilla muunnelmilla nähdäkseni, miten tarkkaan alkuperäistä ohjetta kannattaa noudattaa. Lopputulos oli se, että ilman pakastustakin syntyy ihan kelvollinen efekti, eikä koko peltiä ole välttämätöntä pakastaa. Jos kuitenkin haluaa pelata varman päälle optimaalisen muodon aikaan saamiseksi, suosittelen noudattamaan ohjetta tipitarkasti. Alumiinifolion käyttö leivinpaperin sijaan on suositeltavaa, koska keksien lässäyttäminen on sen kanssa helpompaa: folio lennähtää hallitummin ylöspäin ja siitä saa myös napakamman otteen nostettaessa.