pahkinasuklaatorttu1.JPG
pahkinasuklaatorttu2.JPG
pahkinasuklaatorttu3.JPG
pahkinasuklaatorttu4.JPG

Aikomuksenani on ollut jo pitkään valmistaa Nutellan pähkinäsuklaalevitteestä jotain leivonnaista ja kun olen nyt innostunut erilaisista makeista piirakoista, niin syntyi tällainen herkku. Makeaa tämä oli ja siksi ehkä niin kovasti minun makuuni. 😉

Koristelussa käytin samaa pähkinäsuklaalevitettä. Levite kannattaa pitää huoneenlämmössä, niin se on paremmin pursoteltavaa. Tyllana on 3 mm kirjoitustylla, jolla pursotin renkaat. Kuvio on tehty vetämällä veitsellä viivat ensin ulkoreunasta keskustaan päin ja sitten näiden väliin viivat keskustasta ulkoreunaan (kts. vaihekuvat).

Pohja:
murotaikina

Kostutus:
¼ dl maitoa

Täyte:
2 ½ dl Flora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl pähkinäsuklaalevitettä (esim. Nutella tai Rainbow)

Koristelu:
Nutella-pähkinäsuklaalevitettä


Valmista pohja murotaikinaohjeen mukaisesti. Kostuta maidolla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja pähkinälevite. Kaada pohjan päälle. Koristele esimerkiksi pursottamalla pähkinälevitettä. Tarjoile jääkaappikylmänä.

pahkinasuklaatorttu_vaihe1.JPG pahkinasuklaatorttu_vaihe2.JPG
pahkinasuklaatorttu_vaihe3.JPG pahkinasuklaatorttu_vaihe4.JPG