Mausteinen limppu on perinteikäs pääsiäisleipä, jolle siirappi antaa suloisen makeuden. Limppu saa uunissa tummanpuhuvan kuoren, johon siirappivesi luo juhlavaa kiiltoa. Tahmean limpun säilömisessä kannattaa hyödyntää voipaperin tarttumatonta pintaa. Näin tapasi Pohjanmaan mummonikin aina pakata meille kotiin viemiseksi tarkoitetun ”isun limpun”, minkä takia ruttuisen tahmeasta voipaperista tulee minulle aina lapsuus mieleen. Isun tarjoamat makuelämykset määrittävät isosti sitä, miten arvioin omia leivonnaisiani tänä päivänä. Hänen jalanjäljissään siis julkaisen tämänkin ohjeen. Kun toteat, miten helposti kauniin pyöreä limppu syntyy, et malta olla leipomatta sitä toistekin! 🙂
Nyt on pakko tulla tänne kommentoimaan heti tuoreeltaan, että emme malttaneet pitkittää limpun maistamista….
Nuoriso totesi heti että äiti,tätä saa tehdä uudestaan aivan törkeen hyvää!! 🙂
Ja minä mieheni kanssa yhdymme kyllä tuohon lauseeseen myös.
Tein tänään tosiaan vielä toisen taikinankin ja nyt myös muut lähimmäiset saavat maistuvan terveisen huomenna ovensa taakse. Jännä kuulla mitä muut tykkäävät.
Kun ei voi yhdessä viettää pääsiäistä koronan vuoksi niin muistetaan sitten toisella tapaa! 🙂