14.03.2016   23 kommenttia Kategoria: Kevät,  Leivokset,  Pääsiäinen,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

Pääsiäisbebet


Tämän reseptin kehittelysssä oli kaksi johtoajatusta. Ensinnäkin halusin tehdä suosikkileivoksistani, bebeistä, sitruunaisen version. Niin monia muunnelmia kuin olenkin bebeistä tehnyt, keltainen pääsiäisleivos oli vielä toteuttamatta. Toisekseen minulle oli tärkeää saattaa bebe-leivos yhä useamman ulottuville muokkaamalla reseptistä gluteenittoman ja munattoman. Pienin muutoksin siitä saa maidottomankin (kts. vinkki). Pähkinäjauheesta tehty pohja antoi leivokselle luonnetta. Se paistui rapeaksi, lähes keksimäiseksi. Sitruuna toimii loistavasti kreemitäytteisessä leivoksessa ja antaa sille tervetullutta raikkautta.

Sitruunabebet

Vinkki: Saat ohjeesta maidottoman ja vegaanisen korvaamalla kuohukerman kaura- tai soijakermalla ja voin maidottomalla margariinilla. Käytä koristelussa tarvittaessa maidotonta suklaata.

14 kappaletta

Pohja:
3 dl (130 g) Meira hasselpähkinäjauhetta
¾ dl sokeria
1 rkl psylliumjauhetta
½ dl vettä
2 rkl öljyä

Kreemitäyte:
4 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 ½ dl kuohukermaa
2 sitruunan kuoriraaste
2 tl Meira vaniljasokeria
125 g huoneenlämpöistä voita

Kuorrute:
2 ½ dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
keltaista elintarvikeväriä

Koristelu:

35 g tummaa suklaata
14 Meira hasselpähkinää

Sekoita hasselpähkinäjauhe, sokeri ja psyllium keskenään. Lisää vesi ja öljy.

gluteenittomat-sitruunabebet-vaihe gluteenittomat-sitruunabebet-vaihe-2

Painele taikina leivosvuokien pohjalle ja reunoille. Jos taikina tarttuu painellessa sormiin, kostuta sormia vedellä.

gluteenittomat-sitruunabebet-vaihe-3

Paista pohjia 200 asteessa 13-15 minuuttia. Laita suojaksi tarvittaessa folio, jotta pohjien reunat eivät pala.

Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma. Kuumenna vispilällä sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori ja vaniljasokeri. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sitruunakiisseli. Levitä täytettä pohjien päälle.

gluteenittomat-sitruunabebet-vaihe-4 gluteenittomat-sitruunabebet-vaihe-5

Nosta leivokset jääkaappiin, kunnes kreemin pinta on jähmettynyt.

Yhdistä tomusokeri ja sitruunamehu tasaiseksi seokseksi. Värjää keltaiseksi. Jos käytät nestemäistä väriä, saatat joutua lisäämään tomusokeria. Levitä kuorrutetta lusikalla tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

gluteenittomat-sitruunabebet-vaihe-6 gluteenittomat-sitruunabebet-vaihe-7

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Laita suklaasula pieneen pakastuspussiin ja leikkaa pussin kulmaan aukko. Pursota raidoitusta kuorrutteen pinnalle ja aseta keskelle hasselpähkinä.

gluteenittomat-sitruunabebet-vaihe-8 gluteenittomat-sitruunabebet-vaihe-9

Yhteistyössä Meira

meira-logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
6 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Toivepuodin syysarvonta



Syysarvonnan palkintoina on Premium kaakaota, toffeearomia, vaniljatahnaa ja kettupillejä.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat