31.03.2020   14 kommenttia Kategoria: Makeat piirakat,  Pääsiäinen,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Pääsiäisen pannacottapiirakka


Kaupallinen yhteistyö Suomen Sokerin kanssa.

Vaikka koristelussa onkin kananmuna teemana, ei pidä antaa ulkonäön hämätä. Varsinainen resepti on munaton ja illuusio on luotu aprikoosinpuolikkailla. Ne nousevat esiin valkoista pannacottatäytettä vasten, joka on hyydytetty hyytelösokerilla. Kermaisen pannacotan alle kannattaa piilottaa hadelmiä tai marjoja raikastukseksi. Piirakka on näin helposti muokattavissa erilaisiin sesonkeihin. Kesällä tuoreet mustikat tai mansikat tekevät tästä helppotekoisen kesäherkun.

Pohja:
300 g tummia täytekeksejä *)
85 g voita

Täyte:
1 tlk aprikoosinpuolikkaita
1 tlk mangoviipaleita
5 dl kuohukermaa
1 ½ dl maitoa
2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 vaniljatanko

Koristelu:
14 aprikoosinpuolikasta
100 g valkosuklaata
mangososetta

*) Esim. Domino tai Oreo, joista viimeksi mainittu on munaton vaihtoehto.


Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja lisää joukkoon keksimurska. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja parin sentin verran reunalle. Pienempikin vuoka käy – tällöin keksireunasta voi tehdä korkeamman. Voit myös käyttää irtopohjaista piirakkavuokaa, jolloin reunaan kannattaa sipaista öljyä ja vuorata pohja leivinpaperilla irrottamisen helpottamiseksi. Anna pohjan kovettua jääkaapissa.

Erota 14 aprikoosinpuolikasta ja laita säilykeliemellä täytettyyn astiaan odottamaan koristelua. Valuta mangoviipaleet ja loput aprikoosinpuolikkaat. Asettele säilykehedelmät pohjan päälle. Paksuimpia mangoviipaleita voi leikata kahteen osaan, jotta saat ne riittämään koko pohjan alueelle.

Mittaa kerma, maito ja Multi kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sisältä siemenet kattilaan. Voit laittaa myös vaniljatangon kuoret kattilaan kiehauttamisen ajaksi ja poistaa sen jälkeen.

Jäähdytä kermaseosta kylmässä vesihauteessa reunoja ja pohjaa myöten sekoitellen, kunnes se muuttuu hieman paksummaksi. Tämä tapahtuu melko nopeasti, kun pidät veden kylmänä. Jos täyte sattuu jämähtämään liian nopeasti, sen voi notkistaa lämmittämällä uudelleen. Kaada vuokaan ja nosta jääkaappiin noin 3 tunniksi tai kunnes täyte on hyytynyt.

Valmista kananmunankuoria imitoivat koristeet valkosuklaasta. Pumppaa vesi-ilmapalloihin pieni määrä ilmaa. Purista ilma aivan pallon kärkeen, jotta muoto pyöristyy. Kastele sormet öljyssä ja käsittele pallot, jotta öljyä tarttuu joka kohtaan. Riittää, että öljyä tulee ohuelti.

Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (max 200 W) tai kuumassa vesihauteessa. Valkosuklaan temperointi varmistaa koristeiden pysymisen muodossaan. Kasta ilmapalloja valkosuklaaseen noin puoliväliin saakka ja valuta ylimääräinen pois. Laita kovettumaan jääkaappiin leivinpaperin päälle. Voit tehdä vielä toisen kerroksen, jolloin kuorista tulee paksumpia. Puhkaise ilmapallot ja vedä varovasti irti suklaapinnasta. Osan kuorista voi rikkoa pienempiin paloihin.

Asettele aprikooseja ja kuorenpuolikkaita/palasia piirakan päälle. Laita osaan kuorista sisälle aprikoosinpuolikas. Valuvaa keltuaista voi tehdä myös mangososeesta.

Yhteistyössä Suomen Sokeri

Valmistusaika: 4 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
17 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat