10.10.2014   48 kommenttia Kategoria: Makeat piirakat,  Syksy,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Sitruunainen päärynäpiiras


sitruunainen_paarynapiiras

Tässä piiraassa päärynä saa ympärilleen sitruunan hapokkuutta sekä vaniljan ja valkosuklaan makeutta. Voit tehdä piiraan hyvin myös omenoista. Pitkulaisen piirakkavuoan koko on noin 2/3 tavallisesta piirasvuoasta. Vuoka on irtopohjamallia, joten piirakan voi nostaa teräksisen pohjalevyn päällä tarjolle. Näin piiras on myös helppo leikata valmiiksi annospaloiksi tai leivoksiksi haluttaessa vaihtelua esillepanoon. Vuoka on lupaus tulevasta Kinuskikissan ja Iloleipurin yhteistyössä kehittelemästä leivontasarjasta, josta infoan tarkemmin loppusyksyn aikana.

Päärynätorttu

Pohja:
100 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 keltuainen
2 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
200 g vaniljatuorejuustoa
½ prk (à 340 g) lemon curd -tahnaa
80 g valkosuklaata
kanelia
3 pientä päärynää
sitruunamehua

Pinnalle:

tomusokeria
kanelia

Lisäksi:
Kinuskikissa & Iloleipuri -malliston piirakkavuoka


Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää keltuainen. Sekoita joukkoon jauhot muutamassa erässä. Voitele irtopohjainen piirakkavuoka. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille.

sitruunainen_paarynapiiras-vaihe sitruunainen_paarynapiiras-vaihe-4

Yhdistä tuorejuusto ja lemon curd keskenään. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula tuorejuustoseoksen joukkoon.

sitruunainen_paarynapiiras-vaihe-2 sitruunainen_paarynapiiras-vaihe-3

Levitä täyte vuokaan. Ripottele pinnalle kanelia.

sitruunainen_paarynapiiras-vaihe-5 sitruunainen_paarynapiiras-vaihe-6

Kuori päärynät ja leikkaa kahtia. Poista siemenkodat. Leikkaa päärynät siivuiksi ja paina tiiviinä nippuna täytteen joukkoon.

sitruunainen_paarynapiiras-vaihe-7 sitruunainen_paarynapiiras-vaihe-8

Sivele päärynöiden pinnalle reilusti sitruunamehua antamaan hapokkuutta. Muotoile alumiinifoliosta suoja vuoan ympärille. Näin varmistat, että pohjasta mahdollisesti tihkuva rasva ei sotke uunia.

sitruunainen_paarynapiiras-vaihe-9 sitruunainen_paarynapiiras-vaihe-10

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa. Poista reunus piirakan ympäriltä ja siirrä teräksisen pohjalevyn päällä tarjoilulautaselle.

sitruunainen_paarynapiiras-vaihe-11

Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua. Piirakka on herkullista myös jääkaappikylmänä. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja kanelia.

Yhteistyössä Iloleipuri

logo-small

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
4 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat