18.10.2017   51 kommenttia Kategoria: Halloween,  Helpot ja nopeat,  Lapset,  Täytekakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Överi-ihana suklaakakku


Alkusyksystä sain pari lukijatoivetta, jotka viittasivat ”the most amazing chocolate cake” -nimellä netissä liikkuneeseen reseptiin, jota toivottiin suomeksi käännettynä. Monenlaiset suklaakakut on tullut kokeiltua, mutta myönnettäköön, että tämä oli kyllä erikoisen mieleen painuva. Yleensä suhtaudun epäillen amerikkalaisiin täytekakkuihin, joissa väliin laitetaan vain ohut kerros kreemiä, eikä kakkua edes kostuteta. Mutta tämä kakku ei kyllä vaatinut yhtään mitään ylimääräistä. Se oli koostumukseltaan täydellinen mehevä, ilmava ja ihanan suklainen – suorastaan överi-herkullinen!

Kakun erikoisuus on edellä mainitun lisäksi se, että se on älyttömän helppo valmistaa. Taikinan ainekset vain sekoitetaan keskenään. Pyrin pitämään koristelunkin simppelinä ja hyödyntämään siinä valmiita aineksia. Eli nyt voi hyvällä syyllä kääriä hihat ja ryhtyä leipomaan, vaikka ei himoleipuri olisikaan.

Alkuperäinen resepti löytyy Youtubesta, mutta tein kakun hieman omaan tyyliin huomioiden meiltä saatavat raaka-aineet. Esimerkiksi täytteessä käytettyä mustanpuhuvaa kaakaojauhetta ei meillä ole myynnissä, mutta tummuutta kakku saa muscovadosokerista. Lisäksi tumma ruokosokeri syventää suklaisuuden makua, toiset maistavat siinä myös ripauksen lakritsaisuutta.

Alkuperäinen kakku koottiin erikseen paistettavista kakkupohjista. Minusta tämä nosti leipomiskynnystä ja päädyinkin paistamaan koko taikinan kerralla uunipellillä. Veikkaan, että kakun voisi paistaa myös kerralla isossa kakkuvuoassa (kakku on tosi reilun kokoinen ja kokeilisinkin vaikka puolikasta annosta).

Lokakuussa moni järjestää Halloween-kemuja ja tässä hengessä toteutin koristelun askartelemalla kekseistä lepakoita. Siiviksi kannattaa valita keksejä, joiden erottaminen onnistuu vaivatta. Esimerkiksi Pirkan Origo-keksit havaitsin tässä suhteessa toimiviksi. Lepakon vartaloksi käy mikä tahansa pieni keksi (esim. Fazer minttusuklaa) tai suklaakonvehti.

Vinkit:

  • Minusta kakku on parhaimmillaan juuri kokoamisen jälkeen, sillä pohja on mehevämmillään huoneenlämpöisenä. Voit paistaa pohjan jo edellisenä päivänä ja säilyttää sen huoneenlämmössä. Täyttämisen ja kuorruttamisen jälkeen kakku on säilytettävä jääkaapissa.
  • Kakussa on kaksi kertaa normaalia täytekakkua paksummat pohjakerrokset, mikä tekee siitä hyvin korkean. Täyteläinen suklaakakku on riittoisaa, joten kakulla herkuttelee isompikin juhlaväki.
  • Reseptiin kuluu vajaa yksi paketillinen muscovadosokeria.

Lepakko-suklaakakku

Taikina:
7 ½ dl vehnäjauhoja
3 dl Dansukker Taloussokeria
2 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
3 ½ dl kaakaojauhetta
1 rkl ruokasoodaa
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 ½ dl täysmaitoa
3 ½ dl kuumaa vettä
1 ¼ dl öljyä
5 pientä tai 4 isoa munaa

Kreemi:
350 g voita
350 g maustamatonta tuorejuustoa
3 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
1 ¾ dl kaakaojauhetta

Koristelu:
kaakaotäytekeksejä
pyöreitä suklaakeksejä tai suklaakarkkeja
suklaanappeja, sulatettua suklaata tai valmiita silmäkoristeita


Aloita valmistamalla täytteeksi ja kuorrutteeksi tuleva kreemi. Kreemi kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin, jotta se ehtii jähmettyä ennen vatkaamista.

Mittaa kaikki kreemin ainekset kattilaan ja lämmitä koko ajan sekoitellen. Älä anna kreemin kiehahtaa, vaan lämmitä, kunnes seos on tasaista. Jäähdytä. Kaada valmiiksi kulhoon ja nosta jääkaappiin.

Yhdistä taikinan kuivat aineet isossa kulhossa. Saat muscovadosokerin parhaiten sekoittumaan sormilla nyppien. Lisää maito, vesi ja öljy. Sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi munat ja sekoita huolellisesti.


Vuoraa korkeareunainen uunipelti (31 x 39 cm) leivinpaperilla. Jos yksi leivinpaperi ei riitä peittämään kaikkia reunoja, käytä useampaa paperia. Kaada taikina pellille.

Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Vatkaa kreemi kuohkeaksi. Leikkaa kakkupohja kolmeen yhtä suureen palaan.

Kokoa kakku tarjoilulautasen päälle laittamalla pohjia päällekkäin ja levittämällä kumpaankin väliin kreemiä. Huomaa, että kakkupohja on saattanut paistua uunissa keskeltä reunoja korkeammaksi. Kakun muodosta tulee symmetrisempi, kun asettelet pohjia siten, että ne ovat kallellaan vuorotellen vastakkaisille sivuille (lisäksi yhden pohjapalan voi puolittaa siten, että päätyihin osoittavat palat ovat paksumpia). Kuorruta kakku lopulla kreemillä.

Erota siipiä varten täytekekseistä toinen puolikas ja halkaise veitsellä kahtia. Tee silmäkoristeita suklaanapeista tai suklaasulaa pursottamalla. Liimaa silmät keksien tai konvehtien päälle suklaasulalla tai sokerikuorrutteella. Asettele lepakon osaset kuorrutteen pinnalle.

Yhteistyössä Suomen Sokeri

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
5 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat