Alkusyksystä sain pari lukijatoivetta, jotka viittasivat ”the most amazing chocolate cake” -nimellä netissä liikkuneeseen reseptiin, jota toivottiin suomeksi käännettynä. Monenlaiset suklaakakut on tullut kokeiltua, mutta myönnettäköön, että tämä oli kyllä erikoisen mieleen painuva. Yleensä suhtaudun epäillen amerikkalaisiin täytekakkuihin, joissa väliin laitetaan vain ohut kerros kreemiä, eikä kakkua edes kostuteta. Mutta tämä kakku ei kyllä vaatinut yhtään mitään ylimääräistä. Se oli koostumukseltaan täydellinen mehevä, ilmava ja ihanan suklainen – suorastaan överi-herkullinen!

Kakun erikoisuus on edellä mainitun lisäksi se, että se on älyttömän helppo valmistaa. Taikinan ainekset vain sekoitetaan keskenään. Pyrin pitämään koristelunkin simppelinä ja hyödyntämään siinä valmiita aineksia. Eli nyt voi hyvällä syyllä kääriä hihat ja ryhtyä leipomaan, vaikka ei himoleipuri olisikaan.

Alkuperäinen resepti löytyy Youtubesta, mutta tein kakun hieman omaan tyyliin huomioiden meiltä saatavat raaka-aineet. Esimerkiksi täytteessä käytettyä mustanpuhuvaa kaakaojauhetta ei meillä ole myynnissä, mutta tummuutta kakku saa muscovadosokerista. Lisäksi tumma ruokosokeri syventää suklaisuuden makua, toiset maistavat siinä myös ripauksen lakritsaisuutta.

Alkuperäinen kakku koottiin erikseen paistettavista kakkupohjista. Minusta tämä nosti leipomiskynnystä ja päädyinkin paistamaan koko taikinan kerralla uunipellillä. Veikkaan, että kakun voisi paistaa myös kerralla isossa kakkuvuoassa (kakku on tosi reilun kokoinen ja kokeilisinkin vaikka puolikasta annosta).

Lokakuussa moni järjestää Halloween-kemuja ja tässä hengessä toteutin koristelun askartelemalla kekseistä lepakoita. Siiviksi kannattaa valita keksejä, joiden erottaminen onnistuu vaivatta. Esimerkiksi Pirkan Origo-keksit havaitsin tässä suhteessa toimiviksi. Lepakon vartaloksi käy mikä tahansa pieni keksi (esim. Fazer minttusuklaa) tai suklaakonvehti.